• Pregleda: 3011

Ugovori za pet organizacija civilnog društva od Fondacije "Ana i Vlade Divac"

Pet organizacija civilnog društva iz Subotice, čiji projekti su odabrani na konkursu "Možemo i mi" Fondacije "Ana i Vlade Divac", potpisali su danas ugovore sa predstavnicima Fondacije u Plavoj sali Gradske kuće. Ukupna vrednost odabranih projekata je 2,6 miliona dinara, a konkurs se sprovodio u okviru projekta "Podrška stanovništvu u zajednicama pogođenim izbegličkom krizom u Srbiji".
Foto: Fondacija "Ana i Vlade Divac"
Ugovori za pet organizacija civilnog društva od Fondacije "Ana i Vlade Divac"

Fondacija "Ana i Vlade Divac" je, uz podršku Fondacija za otvoreno društvo, od početka izbegličke krize pomagala izbeglicama, migrantima i lokalnom stanovništu u Subotici. U novembru prošle godine, raspisan je konkurs "Možemo i mi" za neformalne grupe građana i organizacije civilnog društva sa teritorija opština Subotica, Šid i Preševo, na koji je  prostiglo 33 predloga projekata sa teritorije našeg grada. Pet najboljih projekata je odabrano, a među dobitnicima su Udruženje "ZaJedno", Centar lokalne demokratije, "Olovka piše srcem", Udruženje za pomoć osobama sa autizmom i Crveni krst.

- Zahvaljujem se Fondaciji što je prepoznala naš projekat kao značajan za lokalnu zajednicu. Od realizacije ovog projekta, odnosno nabavke univerzalne mašine za Narodnu kuhinju, najveću korist imaće lokalno stanovništvo i njeni korisnici. Narodna kuhinja svakodnevno priprema 1.200 obroka za naše socijalno ugrožene sugrađane, a u poslednjih nekoliko godina, bavimo se humanitarnim radom i pružanjem pomoći migrantima na teritoriji našeg grada. Od pre godinu i po dana, takođe zahvaljujući Fondaciji, proširili smo kapacitete Narodne kunjihe, te pravimo kuvane obroke i za migranstsku populaciju u gradu - rekao je Siniša Trajković, sekretar Crvenog krsta Subotica.

Željko Mitkovski, koordinator projekta Fondacije "Ana i Vlade Divac", kaže da su neki od kriterijuma za dodelu bili da se projekat odnosi na rešavanje određenih problema lokalnog stanovništva, da u njegovoj realizaciji učestvuje veliki broj ljudi, kao i da stvara veliku korist za celu lokalnu zajednicu.

- Ovi projekti će rešiti neke od lokalnih problema sa kojima se stanovnici Grada Subotice susreću, ali isto tako stvoriti prostor za saradnju lokalnog stanovništva i migranata. U realizaciju projekata uključiće se i ranjive grupe stanovništva. Ovih pet projekata biće realizovani do kraja avgusta, kada ćemo u Subotici organizovati letnji festival solidarnosti, na kojem ćemo proslaviti postignute rezultate podržanih projekata - objasnio je Mitkovski. 

Nataša Aleksić, članica Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja, zahvalila se Fondaciji "Ana i Vlade Divac" na uspešnoj saradnji na dosadašnjim i budućim projektima.

- U prethodnom periodu, donirali smo dečiju garderobu školama, zatim knjige školskim bibliotekama, razne donacije Narodnoj kuhinji, a takođe smo i pružili pomoć tokom migrantske krize. Još jednom se zahvaljujem Fondaciji u ime Grada, za sve što smo uradili i za ono što sledi, jer je ovo je dobar primer odlične saradnje Fondacije sa lokalnom samoupravom - naglasila je Aleksić.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

3
ONAKO Odgovori
Migrantizacija uz blagoslov izdajničke vlasti.
Onako
Da dodam. Ono što su u svetu Bil i Melinda Gejts, u Srbiji su to Ana i Vlade Divac. samo što su ovi jeftina kopija. Svi oni imaju za cilj da ispunjavaju zelje sivih eminencija. U ovom slucaju je to preplavljivanje evrope migrantima kako bi se uspostavila nova svestka populacija potpuno stopljenih ljudskih rasa. Otvorite oči. Upostavljanje novog svetskog poretka se oseti svuda u sveti, a najviše u Srbiji. Pošto tamo samo ono najgore izlazi do izražaja. Zato sam i pobegao odatle.
Strahinja Odgovori
"Fondacija "Ana i Vlade Divac" je, uz podršku Fondacija za otvoreno društvo..."
Fondacija otvoreno društvo je Soroševska organizacija. Mislim da je jasno svima onda šta je cilj tim "civilnim" organizacijama kojima su dodeljena sredstva uz blagoslov ove zaista izdajničke vlasti.
Dobro je napisao @ONAKO,reč je o stvaranju nove svetske populacije,koja će biti podobna i poslušna i koja će bez razmišljanja izvršavati sve naredbe onih koji stvaraju novi svetski poredak. A dobro znamo ko su oni,multimilijarderi,mega korporacije,mega banke. Zadatak ovih "civilnih" organizacija ovde i drugde u Evropi je da "denacijalizuju" zemlju,tj. da nestane nacija u Srbiji i da nestanu nacije u Evropi i u svetu.
Jedina prepreka na putu još više obogaćivanja i kontroli nad celom svetu ovim milijarderima i mega korporacijama su nacionalni interesi,pa zato i treba pokoriti nacije. Na zapadu su već uspeli,pa se i vidi veliki stepen zaglupljenosti tog dela Evrope.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.