Komentara: 3
Pregleda: 3799

Ugovori za pet organizacija civilnog društva od Fondacije "Ana i Vlade Divac"

20.03.2018. u 14:50h
Izvor: Subotica.com
Pet organizacija civilnog društva iz Subotice, čiji projekti su odabrani na konkursu "Možemo i mi" Fondacije "Ana i Vlade Divac", potpisali su danas ugovore sa predstavnicima Fondacije u Plavoj sali Gradske kuće. Ukupna vrednost odabranih projekata je 2,6 miliona dinara, a konkurs se sprovodio u okviru projekta "Podrška stanovništvu u zajednicama pogođenim izbegličkom krizom u Srbiji".
Ugovori za pet organizacija civilnog društva od Fondacije "Ana i Vlade Divac"

Fondacija "Ana i Vlade Divac" je, uz podršku Fondacija za otvoreno društvo, od početka izbegličke krize pomagala izbeglicama, migrantima i lokalnom stanovništu u Subotici. U novembru prošle godine, raspisan je konkurs "Možemo i mi" za neformalne grupe građana i organizacije civilnog društva sa teritorija opština Subotica, Šid i Preševo, na koji je  prostiglo 33 predloga projekata sa teritorije našeg grada. Pet najboljih projekata je odabrano, a među dobitnicima su Udruženje "ZaJedno", Centar lokalne demokratije, "Olovka piše srcem", Udruženje za pomoć osobama sa autizmom i Crveni krst.

- Zahvaljujem se Fondaciji što je prepoznala naš projekat kao značajan za lokalnu zajednicu. Od realizacije ovog projekta, odnosno nabavke univerzalne mašine za Narodnu kuhinju, najveću korist imaće lokalno stanovništvo i njeni korisnici. Narodna kuhinja svakodnevno priprema 1.200 obroka za naše socijalno ugrožene sugrađane, a u poslednjih nekoliko godina, bavimo se humanitarnim radom i pružanjem pomoći migrantima na teritoriji našeg grada. Od pre godinu i po dana, takođe zahvaljujući Fondaciji, proširili smo kapacitete Narodne kunjihe, te pravimo kuvane obroke i za migranstsku populaciju u gradu - rekao je Siniša Trajković, sekretar Crvenog krsta Subotica.

Ugovori za pet organizacija civilnog društva od Fondacije "Ana i Vlade Divac"

Željko Mitkovski, koordinator projekta Fondacije "Ana i Vlade Divac", kaže da su neki od kriterijuma za dodelu bili da se projekat odnosi na rešavanje određenih problema lokalnog stanovništva, da u njegovoj realizaciji učestvuje veliki broj ljudi, kao i da stvara veliku korist za celu lokalnu zajednicu.

- Ovi projekti će rešiti neke od lokalnih problema sa kojima se stanovnici Grada Subotice susreću, ali isto tako stvoriti prostor za saradnju lokalnog stanovništva i migranata. U realizaciju projekata uključiće se i ranjive grupe stanovništva. Ovih pet projekata biće realizovani do kraja avgusta, kada ćemo u Subotici organizovati letnji festival solidarnosti, na kojem ćemo proslaviti postignute rezultate podržanih projekata - objasnio je Mitkovski. 

Ugovori za pet organizacija civilnog društva od Fondacije "Ana i Vlade Divac"

Nataša Aleksić, članica Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja, zahvalila se Fondaciji "Ana i Vlade Divac" na uspešnoj saradnji na dosadašnjim i budućim projektima.

- U prethodnom periodu, donirali smo dečiju garderobu školama, zatim knjige školskim bibliotekama, razne donacije Narodnoj kuhinji, a takođe smo i pružili pomoć tokom migrantske krize. Još jednom se zahvaljujem Fondaciji u ime Grada, za sve što smo uradili i za ono što sledi, jer je ovo je dobar primer odlične saradnje Fondacije sa lokalnom samoupravom - naglasila je Aleksić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 3799
Povezane teme

centar lokalne demokratije

udruženje zajedno

nataša aleksić

fondacija ana i vlade divac

migrantska kriza

crveni krst subotica

dr siniša trajković

udruženje za pomoć osobama sa autizmom

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.