Komentara: 37
Pregleda: 5343

Ugostitelji prikupljaju potpise podrške

25.02.2013. u 20:15h > 23:02
Subotički ugostitelji sutra će u centru grada prikupljati potpise podrške za vraćanje starog radnog vremena ugostiteljskih objekata.
Ugostitelji prikupljaju potpise podrške

Oni su nezadovoljni novom gradskom odlukom o radnom vremenu, koja predviđa i skraćenje rada petkom i subotom za sat vremena, a nisu zadovoljni ni utvrđenim radnim vremenom za priređivanje muzičkog programa u letnjim baštama.

Štand za prikupljanje potpisa podrške biće postavljen od 12 do 15 časova kod Gradske kuće. Potpisi podrške biće priloženi primedbama ugostitelja na novu odluku, koje će predati gradskim vlastima u sredu.


Prikupljanje peticije po kafićima

Preksinoć je većina ugostiteljskih objekata u gradu, uglavnom onih gde se organizuje noćni provod, prikupljala potpise Subotičana protiv skraćenja radnog vremena tokom vikenda, koju nalaže nova gradska uredba. Velika većina omladine je dala svoj glas protiv takve odluke, a vlasnici kafića su u jedan sat posle ponoći isključili muziku na kratko čime su aludirali na kraj noćnog provoda.

Odmah na ulazu u kafić gostima je ponuđena peticija koju su mogli da potpišu ukoliko se ne slažu sa novom gradskom odlukom. Većina njih je potpisala.

Ugostitelji prikupljaju potpise podrške

potpisivanje peticije u subotičkim kafićima

Osim potpisivanja peticije, vlasnici kafića su u jedan sat posle ponoći ugasili muziku čime su želeli da daju do znanja svim gostima da će uskoro svaki vikend u ovom vreme morati da završavaju noćni provod, ukoliko ne uspeju da promene gradsku odluku.

Odluka o skraćenju radnog vremena tokom vikenda stupila je na snagu 15. februara, a njena poptuna i obavezna primena trebalo bi da otpočne za dve nedelje.

Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 37
Pregleda: 5343

Povezana vest

Povezane teme

kafići u Subotici

radno vreme kafića

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.