Komentara: 3
Pregleda: 3815

Udruženje odgajivača sitnih životinja tradicionalnom izložbom proslavilo jubilej

29.11.2021. u 10:28h
Izvor: Subotica.com
Tokom proteklog vikenda ljubitelji sitnih životinja mogli su da uživaju u još jednoj izložbi Udruženja odgajivača sitnih životinja Subotice, koje je ovom prilikom proslavilo i veliki jubilej, šest decenija od osnivanja.
Udruženje odgajivača sitnih životinja tradicionalnom izložbom proslavilo jubilej

Golubovi, papagaji, kanarinci i druge vrste ptica, kao i kunići, tradicionalno su deo izložbe sitnih životinja, koja se proteklog vikenda održala po 36. put u našem gradu, a veliku pažnju, naročito dece, privukle su veverice i druge životinje iz sekcije teraristike i akvaristike.

- Želim da izrazim zahvalnost svima koji su na bilo koji način uzeli učešće u ovoj izložbi. Ona je kruna našeg višegodišnjeg delovanja, a ujedno i praznik za sve nas odgajivače. Ova izložba je mnogo specifična, jer se organizuje u veoma nepovoljnim okolnostima zbog situacije sa virusom kovida-19, koji propisuje razna ograničenja, ali su naši članovi ipak uspeli da je organizuju za sve nas - kazao je Marko Šarčević, predsednik Udruženja odgajivača sitnih životinja Subotice.

Udruženje odgajivača sitnih životinja tradicionalnom izložbom proslavilo jubilej

Udruženje odgajivača sitnih životinja Subotice broji oko 300 članova u šest sekcija, a ova godina je za sve njih specifična, jer proslavljaju 60 godina uspešnog rada.

- Za ovih šest decenija članovi našeg Udruženja su se trudili da ovaj hobi prenesu na nove generacije golubara i odgajivača drugih sitnih životinja koje Subotica promoviše u celom regionu i želim da čestitam svim učesnicima na divnim izloženim eksponatima, a posebno osvajačima nagrada - poručio je Šarčević.

Udruženje odgajivača sitnih životinja tradicionalnom izložbom proslavilo jubilej

Pokrovitelj manifestacije ove godine je bila lokalna samouprava, te je čast da otvori izložbu pripala Hajnalki Bognar Pastor, članici Gradskog veća zaduženoj za oblast poljoprivrede, koja je članovima Udruženja poželela mnogo uspeha u daljem radu.

- Drago mi je što smo pozvani na ovu manifestaciju i mislim da njena veličina dovoljno govori o značaju i bila sam zapanjena kad sam čula da Udruženje slavi 60 godina. Nadam se da će i u budućnosti ovako uspešno raditi. Čujem da imaju mnogo planova, da pobeđuju na mnogim takmičenjima i lokalna samouprava će pomoći koliko može tom kadru. Znamo da sredstva nikad nisu dovoljna, ali se nadamo da smo ove godine mogli bar malo da pomognemo - rekla je Bognar Pastor.

Povodom obeležavanja jubileja, Udruženje je dodelilo plakete zaslužnim pojedincima koji su svojim radom doprineli da ono opstane svih šest decenija.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 3815

Povezana vest

Povezane teme

izložba sitnih životinja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.