Komentara: 1
Pregleda: 2418

Udruženje dijabetičara obeležilo 30 godina postojanja

15.11.2012. u 14:57h
Izvor: RTV Yueco
Udruženje dijabetičara Subotice juče je u Velikoj većnici Gradske kuće obeležilo 30 godina postojanja. Povodom Svetskog dana borbe protiv šećerne bolesti, dijabetičarima su organizovana predavanja o dijabetesu i posledicama koje može ostaviti na vid. Udruženje dijabetičara broji oko 230 članova, a podaci iz 2007. godine govore da u Subotici ima više od 12 000 osoba obolelih od dijabetesa.
Udruženje dijabetičara obeležilo 30 godina postojanja

Poslednjih godina beleži se konstantan porast obolelih od dijabetesa tipa 2. Iako se ovaj tip dijabetesa vezuje za stariju životnu dob, sve češće se javlja i kod mlađih osoba.

Pored doktorke Tucić koja je održala predavanje na temu „Podizanje svesti o dijabetesu“, članovi Udruženja imali su priliku da čuju i predavanje o posledicama koje dijabetes može ostaviti na vid, tj. o dijabetičkoj retinopatiji.

Udruženje dijabetičara svoj rad zasniva na pružanju podrške obolelima od dijabetesa, kroz stalne kontrole nivoa šećera u krvi, kao i organizovanje predavanja kako bi se oboleli što više upoznali sa prirodom bolesti i tako što bolje zaštitili.

Udruženje dijabetičara u Subotici osnovano je 1982. godine. Prostorije Udruženja nalaze se na drugom spratu Otvorenog univerziteta.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2418

Povezana vest

Povezane teme

dijabetes

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.