Komentara: 0
Pregleda: 3537

Učešće Subotičana u kampu interkulturalne razmene u Švajcarskoj

20.05.2013. u 17:32h
Izvor: RTV Yueco
Šest srednjoškolaca iz Subotice boravilo je dve nedelje u Dečijem selu u Trogenu u Švajcarskoj zajedno sa 40 đaka iz cele Srbije i Makedonije. Oni su boravili u kampu interkulturalne razmene koji je organizovala švajcarska dečja fondacija „Pestaloci“, a u okviru projekta Centra za interaktivnu pedagogiju „Jednake šanse u obrazovanju“. Cilj kampa bio je razvijanje identiteta i komunikativnosti.
Učešće Subotičana u kampu interkulturalne razmene u Švajcarskoj

Milena Pravilović je učenica Hemijsko-tehnološke škole iz Subotice. Ona je jedna od šestoro Subotičana koji su od 10.-26. marta boravili u Dečjem selu u Trogenu u Švajcarskoj u kampu interkulturalne razmene. U radu kampa je učestvovalo 40 učenika iz Srbije i Makedonije koji su svakodnevno učestvovali u radionicama na kojima su učili kako da ojačaju samopouzdanje, kako da se bore protiv diskriminacije, kao i kako da funkcionišu u timu.

Četiri učenika iz Hemijsko-tehnološke škole i 2 iz Tehničke škole „Ivan Sarić“ učestvovali su u radu kampa interkulturalne razmene u Švajcarskoj preko saradnje sa Edukativnim centrom Roma iz Subotice. Hemijsko-tehnološka škola je u prethodne dve godine, koliko traje projekat „Jednake šanse u obrazovanju“ Centra za interaktivnu pedagogiju učestvovala u mnogim aktivnostim, a boravak u Trogenu samo je jedna od njih.

Učenici Hemijsko-tehnološke i Tehničke škole iz Subotice, u pratnji profesorki Ildiko Danijelfi  i Jadranke Vojnić Purčar, zajedno sa vršnjacima iz Kruševca, Niša, Leskovca, Kragujevca i Novog Sada, predstavljali su našu zemlju na jednom od kampova interkulturalne razmene u Švajcarskoj.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3537
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.