Komentara: 2
Pregleda: 2989

Učenička zadruga u Tavankutu dobila pomoć Ministarstva prosvete

07.12.2023. u 11:53h
Izvor: Subotica.com
Učenička zadruga u Tavankutu dobila pomoć Ministarstva prosvete

Zahvaljujući sredstvima Ministarstva prosvete, đaci tavankutske škole "Matija Gubec" uskoro će, u okviru učeničke zadruge, imati mogućnost da štampaju reklamni materijal.

- Kupićemo sublimacionu mašinu i onda će naši đaci moći da štampaju na majicama, šoljama, kačketima, cegerima... Ovo znači da će deci, u okviru učeničke zadruge, biti ponuđena još jedna dodatna aktivnost - počinje priču Stanislava Stantić Prćić, direktorka ove škole - Naša zadruga prvenstveno je poznata po izradi umetničkih radova od slame. To je nešto što je karakteristično za naše selo i đaci već u nižim radovima počinju sa izradom predmeta od slame. Takođe, prave i druge predmete poput obeleživača za knjige, podmetača za čaše i minijatura koje se kače na poklone. Ovo su samo neke od aktivnosti kojima se bavimo u sklopu zadruge.

Učenička zadruga u Tavankutu dobila pomoć Ministarstva prosveteIako funkcioniše dugi niz godina, učenička zadruga  registrovana je u APR-u 2021. godine što je školi omogućilo da učestvuje na brojnim konkursima koji imaju za cilj pružanje finansijske podrške đačkom preduzetništvu.

Zahvaljujući podršci Ministarstva prosvete dobili smo i sredstva za nabavku pribora za rad sa slamom, kao i za kupovinu CNC mašine - ističe Stantić Prćić.

Učenička zadruga u Tavankutu dobila pomoć Ministarstva prosveteRukotvorine koje izrade, deca prodaju na školskim i seoskim vašarima.

U selu se organizuje adventski vašar i mi svake godine učestvujemo. Đaci prodaju kolačiće, ukrase, ikebane, žito... Nedavno smo u stare šolje i čaše sadili lukovice, pa ćemo za Dan zaljubljenih prodavati zumbule, narcise, krokuse... Sve to povezano sa školskim predmetima (biologijom, geografijom, tehničkim obrazovanjem...) kroz jedan drugi vid rada. Zapravo, deca nisu ni svesna da rade. Ove radionice nam pomažu i u prevenciji nasilja, jer dok su oni okupirani nekim lepim aktivnostima manja je verovatnoća da će se posvađati, vređati i potući - dodaje sagovornica.

Učenička zadruga u Tavankutu dobila pomoć Ministarstva prosveteSredstva koja deca prikupe prodajom rukotvorina, bude uložen u poboljšanje rada zadruge ili škole.

Pokušavamo da kupimo novo školsko vozilo, jer se naše raspada i nedavno smo ima i tom prilikom su poslali poruku o značaju zajedništva. Naša zadruga se bavi i humanitarnim radom, a ove godine smo se uključili u akciju grupe "Naše malo nekome je sve" i prikupljamo slatkiše i slaniše za mališane - ponosno završava direktorka OŠ "Matija Gubec".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 meseca i 3 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 2989
Povezane teme

tavankut

oš matija gubec

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.