Komentara: 1
Pregleda: 3427

Učenici Tehničke škole osvojili pet medalja

24.05.2018. u 16:56h
Izvor: RTV Yueco
Šest učenika Tehničke škole "Ivan Sarić", sa Republičkog takmičenja u programiranju KU mašina vratilo se sa zapaženim rezultatima, a tim povodom za njih je organizovan svečani prijem kod direktora škole.
Učenici Tehničke škole osvojili pet medalja

Učenici Tehničke škole "Ivan Sarić" na Republičkom takmičenju, održanom proteklog vikenda u Nišu, osvojili su pet značajnih medalja, odnosno dva prva mesta, jedno drugo i dva treća mesta. Ove nagrade, kako su istakli, najviše će im značiti u daljem školovanju.

- Nagrada mi mnogo znači zato što su svi u školi ponosni na mene, kao i roditelji. U daljem školovanju će mi pomoći, jer se to gleda kako na fakultetu, tako i prilikom traženja posla - istakao je Kristijan Horvat, koji je osvojio prvo mesto u disciplini ručno glodanje.

Učenici Tehničke škole osvojili pet medalja

Mentori sa ponosom ističu da je Tehnička škola "Ivan Sarić" ove godine ostvarila najbolji rezultat od svih škola u Srbiji, te da iza takvih rezultata stoji naporan rad i kontinuirano vežbanje.

- Imamo osvojena dva prva mesta, jedno drugo i dva treća mesta u četiri kategorije i sa ponosom možemo reći da smo bili veoma uspešna škola na Republičkom takmičenju mašinskih škola Srbije. Veoma je bitno to što su učenici osvojili, kako za naš grad, tako i za školu i kompletno društvo - rekao je Željko Rajčić, direktor Tehničke škole "Ivan Sarić".

- Ovo smatram kao jedan od najvećih uspeha, da je cela generacija veoma dobro pripremljena za fakultet, ali i za posao, ako žele da se zaposle u nekoj firmi, jer imaju vrhunsko znanje - poručio je Tibor Nemet, profesor mašinstva.

Učenici Tehničke škole osvojili pet medalja

Sa zlatnom medaljom oko vrata i peharom u ruci, sa Republičkog takmičenja u Nišu vratili su se Đorđe Tuvić i Kristian Horvat. Đorđe je svoju nagradu stekao u disciplini automatsko glodanje, a Kristian u disciplini ručno glodanje. Drugu nagradu iz Niša je poneo Alen Simeunović, a treće mesto osvojili su Marko Zeljković i Nebojša Šipoš. Zapaženi rezultat ostvarila je i Jovana Andžić u disciplini automatsko struganje.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3427
Povezane teme

tehnička škola ivan sarić

takmičenje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.