Komentara: 0
Pregleda: 3519

Učenici srednjih škola volontiraće na prvom subotičkom polumaratonu

16.06.2017. u 16:50h
Izvor: TV Subotica
Pripreme za prvi polumaraton u Subotici odvijaju se u punom jeku. Organizatori preduzimaju korak po korak kako bi spremni dočekali veliki broj polumaratonaca iz naše zemlje i regiona, pa su tim povodom danas, u Gimnaziji "Svetozar Marković", održali prvi u nizu edukativnih sastanaka sa mladim volonterima.
Učenici srednjih škola volontiraće na prvom subotičkom polumaratonu

Za polumaraton obezbeđeno je preko 200 volontera, od kojih najveći broj dolazi iz subotičke Gimnazije njih 130, dok će 50 volontera biti iz srednje Ekonomske škole "Bosa Milićević". Pred mladim učenicima je ozbiljan zadatak da budu na usluzi učesnicima polumaratona, kao i da na najbolji način predstave naš grad.

- Volonteri će na brojnim mestima duž trase polumaratona usmeravati trkače na pravi put. Naravno bodriće ih, navijati, ponašati se kao domaćini, deliće vodu trkačima na stanicama predviđenim za to, dakle da omoguće trkačima da završe polumaraton na što bolji način - rekao je Nenad Bogar, iz Sportskog udrženja Horizont.

Za učenike, volontiranje predstavlja ozbiljan rad i priliku da steknu nova iskustva i prijateljstva, kao i da se dodatno upoznaju s čarima polumaratona. Svesni su ozbiljnosti posla, ali ističu da su spremni i da im je čast da budu deo ovako značajne manifestacije.

- Čast je biti deo ovakve manifestacije, iz razloga što je ovo prvi polumaraton u Subotici. Zanimljivo će biti za nas mlade - istakao je Uroš Prijović, učenik drugog razreda Gimnazije "Svetozar Marković".

Prvi subotički polumaraton, u dužini od 21 kilometar, održaće se drugog dana septembra na ulicama našeg grada. Pored trke polumaratona, biće održana trka za rekreativce u dužini od pet kilometara, ali i trka za najmlađe na stazi dužine 300 i 100 metara. Početak i kraj svih trka biće na platou ispred Gradske kuće, a očekuje se učešće velikog broja polumaratonaca sa evropskog kontinenta.

- Broj sa kojim bismo bili zadovoljni, za prvu organizaciju u Subotici, jeste 500 polumaratonaca. Danas, dva i po meseca pred početak trke, mi imamo oko 200 prijavljenih, što je dobar pokazatelj da možemo dostići zacrtanu brojku i prestići je. Ljudi iz cele Srbije se prijavljuju, a tu su i trkači iz regiona. Nadamo se da će ih biti još više - izjavio je Kristifor Bogdanić, predsednik Sportskog udrženja Horizont.

Svi zainteresovani učesnici, mogu se prijaviti do 23. avgusta za učešće u polumaratonu, putem internet stranice polumaratona ili na njihovoj facebook stranici. Kotizacija iznosi 1.500 dinara za prijavu do 1. jula, a nakon toga do 10 dana pre početka trke, kotizacija iznosi 1.800 dinara, odnosno 2.000 dinara u poslednjih 10 dana do starta polumaratona.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3519
Povezane teme

gimnazija svetozar marković

ekonomska srednja škola

polumaraton

subotički polumaraton

sportsko udruženje horizont

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.