Komentara: 3
Pregleda: 7550

Učenici se takmičili u preduzetničkim veštinama

30.11.2016. u 17:13h
Izvor: Subotica.com
U Hemijsko-tehnološkoj školi održano je takmičenje učeničkih kompanija, kojim je završen projekat „Od ideje do poslovne politike-Budi preduzetnik“. 
Učenici se takmičili u preduzetničkim veštinama

U prethodne tri nedelje učenici drugih, trećih i četvrtih razreda su u okviru projektnih aktivnosti sticali  znanja i veštine iz različitih oblasti neophodnih za započinjanje biznisa.  Nakon što su napravili svoje kompanije, osmislili su i izradili proizvod-specijalno dizajniranu majcu.

- Cilj projekta, koji je poodržao Pokrajinski sekretarijat za  obrazovanje, propise, upravu i nacionalne zajednice, je bio da se učenici dodatno podstaknu da razviju svoje preduzetničke kompetencije. Učenici su bili su podeljeni u više timova a realizacija je trajala tri nedelje-kaže direktor Hemijsko-tehnološke škole, Nikola Matković i dodaje - Želimo da pokažemo učenicima kako se pokreće sopstveni biznis, da nije dovoljno imati samo puno novca, već da je dovoljno imati dobru ideju, a potom naučiti kako se ta ideja može plasirati. Nadamo se da će po završetku školovanja preduzetništvo njima predstavljati rutinu i da će biti u mogućnosti da osnuju svoje kompanije i krenu sopstvenim putem.

Učenici se takmičili u preduzetničkim veštinama

Pored izrade proizvoda, đaci su imali zadatak i da osmisle javni nastup i način na koji će prezentovati proizvod, pa je tako svaka majca nosila i određenu poruku.  

- Moj tim se bazirao na temi sporta, naša kompanija će motivisati mlade da se više bave sportom i edukovati ih da se okrenu zdravom životu - kaže učesnica projekta, učenica Ana Radić.

Odluku o najboljim učeničkim kompanijama, doneo je tročlani žiri u čijem sastavu  su pored direktora Hemijsko-tehnološke škole, bili predstavnici lokalne samouprave i privrede. Završnoj svečanosti prisustvovali su i učenici osmih razreda iz OŠ „Đuro Salaj“ i sa Hajdukova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 4 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 7550
Povezane teme

hemijska škola

hemijsko tehnološka škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.