Komentara: 0
Pregleda: 3053

Učenici Muzičke škole nastavljaju da nižu uspehe na takmičenjima

10.12.2020. u 15:10h
Izvor: Subotica.com
Sa Međunarodnog pijanističkog takmičenja "Kosta Manojlović", učenice Muzičke škole Lucija Berta, Marija Milanko i Sara Jović vratile su se sa visokim nagradama, a njihov uspeh utoliko je veći ako se zna da su ga ostvarile u konkurenciji od preko 80 kandidata iz Srbije, Bugarske, Severne Makedonije, Republike Srpske i Sjedinjenih Američkih Država.
Učenici Muzičke škole nastavljaju da nižu uspehe na takmičenjima
Foto: Arhiva

Lucija Berta, učenica prvog razreda osnovne Muzičke škole, osvojila je prvu nagradu u prvoj kategoriji, drugu po redu u odnosu broj osvojenih bodova. Godinu dana starija Marija Milanko, osvojila je prvu nagradu u drugoj kategoriji, treću po redu u odnosu broj osvojenih bodova, dok je Sara Jović, učenica petog razred osnovne Muzičke škole, koja se takmičila u starijoj, šestoj kategoriji, jedina osvojila prvu nagradu, zbog čega je i proglašena pobednicom kategorije.

- Znači mi osvojena nagrada, ali i da je nije bilo, bila bih srećna, jer sam svo to vreme provela uz lepu muziku - kaže Lucija.

- Nagrada mi mnogo znači, jer mi je dokazala da se trud uvek isplati. Dobro, možda ne baš uvek, ali ovaj put se isplatio - dodaje Marija.

- Kada pobediš na takmičenju nakon toliko truda i rada, sreća u tom trenutku ne može da se opiše. Drago mi je da smo to postigle nas tri, zajedno sa nastavnicom - poručuje Sara.

Učenici Muzičke škole nastavljaju da nižu uspehe na takmičenjimaSve tri učenice je pripremila nastavnica Tara Glončak Karapandžić, koja objašnjava da su kompozicije koje su male pijanistkinje izvele na takmičenju bile zahtevne, raznovrsne i kontrastne, te da ih je pažljivo birala, imajući u vidu njihov uzrast, individualne sklonosti i temperament. Kako ističe, svaki uspeh njenih đaka je veoma raduje, ali joj je ovaj posebno drag, jer zbog aktuelne epidemiološke situacije od marta nisu imali prilike za takmičenja, kojih su se neizmerno uželeli.

- Mi, pre svega, delimo istu ljubav, ljubav prema muzici i klaviru, i kada gledam njih kako uspešno hodaju istim putem kojim sam i ja prošla, dobijam podsticaj i motivaciju da i u ovim, naročito izazovnim i osetljivim vremenima kojima se nismo nadali i za koja niko od nas nije bio spreman, pronađem način da tu ljubav negujemo i produbimo - kaže Glončak Karapandžić. - Sviranje klavira, kao i bilo kog instrumenta je poput individualnih sportova, na kraju imate samo jednu šansu, svega nekoliko minuta da prezentujete sate i mesece svog predanog rada i odricanja. Takav poduhvat sa sobom neizbežno nosi i tremu, ali kao nastavnik, oslonac i poslednja osoba koju učenici vide pred izlazak na binu, u obavezi sam da svojom sigurnošću i stabilnošću otklonim svaki strah i sumnju koju oni potencijalno osete.

Učenici Muzičke škole nastavljaju da nižu uspehe na takmičenjimaPo rečima Dragane Nikolić, direktorke Muzičke škole, uspeh koji su ostvarile učenice ne samo da je za veliki ponos, već i predstavlja potvrdu kvaliteta rada ove obrazovne ustanove.

- Tu pre svega mislim na stručan kadar koji je i u ovakvim uslovima motivisan da radi, shvatajući potencijal i talenat koji naša deca imaju. Jedno veliko bravo za naše učenice, za nastavnicu Taru i naravno za podršku roditelja, bez kojih ovakav uspeh ne bi bio potpun - naglašava Nikolić. - Ovom prilikom bih se zahvalila i Gradu Subotica i svima koji podržavaju rad Muzičke škole. Muzika je ta koja oplemenjuje, čini nas boljima u svakom smislu i daje nadu da ćemo se uskoro vratiti na koncertne podijume i čuti aplauze naše verne publike.

Učenici Muzičke škole nastavljaju da nižu uspehe na takmičenjimaUz Luciju, Mariju i Saru, veliki broj učenika Muzičke škole je tokom ovog polugodišta učestvovao na takmičenjima i zajedno sa svojim nastavnicima ostvario zapažene rezultate. Tako su se sa republičkog takmičenja iz teorije muzike vratili sa šest nagrada, a isto toliko su osvojili i na republičkom takmičenju iz predmeta harmonija. Na Međunarodnom 8. Brass takmičenju u Pančevu osvojili su dve nagrade, a na Internacionalnim susretima violinista u Novom Sadu još jednu nagradu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3053
Povezane teme

muzička škola

takmičenje

dragana nikolić

lepe vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.