Komentara: 0
Pregleda: 2537

Učenici gimnazije Deže Kostolanji na takmičenju o demokratiji, socijalnom stanju i društvenim problemima

03.04.2014. u 17:03h
Izvor: Magyar Szó
Nekoliko đaka subotičke gimnazije Deže Kostolanji se uključilo u takmičenje koje je organizovao Politološki odsek fakulteta nauka u Segedinu. Takmičenje pod nazivom Online Demokratija Aktiviti se održava drugi put. Ekipa u kojoj su Noemi Čordaš, Izidora Berkeš, Reka Paćerek i Oliver Kovač ne predstavlja samo subotičku gimnaziju nego i celu Vojvodinu u nadmetanju 17 ekipa.
Učenici gimnazije Deže Kostolanji na takmičenju o demokratiji, socijalnom stanju i društvenim problemima

Privi deo takmičenja se sastoji od onlajn nadmetanja. Subotička grupa je za svoj moto izabrala rečenice Martina Lutera Kinga: ”Imam san da će se jednog dana uzdignuti sve doline, svi bregovi i planine da će se smanjiti, bregovi će se poravnati i postati ravnice!”

Zadaci koje su đaci morali rešavati se tiču društvenih problema kao što je homoseksualnost ili svakodnevnice ljudi koji žive sa hendikepom. Subotičani su posetili više nevladinih organizacija i izradili plan aktivnosti čiji je cilj pomoć mladima iz socijalno ugroženih sredina. „Radili smo i jedno istraživanje tokom kojeg smo tražili odgovor na pitanje šta pokreće svet. Pitanja smo postavili predstavnicima četiri generacije i dobili jako interesantne podatke: naša generacija i najstariji razmišljaju na veoma sličan način. Obe grupe misle da svet pokreću mislioci i novci. Mladi puno pažnje pridaju i medijima i vlasti. Grupa u koju spada generacija od 20-35 godina misli da svet pokreće znanje i informisanost, a generacija naših roditelja je mišljenja da svet pokreće ljubav, informacije i ljudi” – rekla je Noemi.

Izvor: Magyar Szó
Postavljeno pre 10 godina i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 2537
Povezane teme

gimnazija deže kostolanji

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.