Komentara: 0
Pregleda: 1272
Foto

Učenice Hemijsko-tehnološke škole na praksi u Milanu

28.10.2022. u 12:00h > 13:18
Izvor: Subotica.com
Petnaest učenica Hemijsko-tehnološke, koje se obrazuju za poslastičare i modelare odeće, boravile su dve nedelje u Milanu gde su, u okviru Erazmus plus projekta pod nazivom "Mi znamo kuda plovimo - tragovima EU", odrađivale stručnu praksu u modnim salonima i poslastičarnicama i na taj način stekle dragocena iskustva.
Učenice Hemijsko-tehnološke škole na praksi u Milanu

Marijana Roko, budući poslastičar u Milanu je stekla nove prijatelje i nezaboravna iskustva, a u Srbiju se vratila sa nekoliko recepata za pripremu tradicionalnih italijanskih poslastica.

Ovo iskustvo mi znači mnogo, naročito za posao. Tamo sam imala priliku da naučim na koji način Italijani pripremaju poslastice, upamtila sam i neke recepte pa ću pokušati da pripremim njihove omiljene slatkiše i članovima moje porodice - objašnjava Marijana.

Učenice Hemijsko-tehnološke škole na praksi u Milanu

Marijana Roko

Učenice Hemijsko-tehnološke škole na praksi u Milanu

Lea Hajnal

Lea Hajnal, koja se školuje za modelara odeće, u prestonici mode usavršila je ručno šivenje koje se, kako ističe, tamo veoma ceni.

- Sada sam mnogo brža u ručnom šivenju. Tamo smo radili takozvane male serije, odnosno na jakne smo šili razne ukrase koji se izrađuju isključivo ručno. Imali smo priliku da vidimo i kako ukrašavaju torbe. Stekla sam utisak da Italijani mnogo više cene ručne radove od nas, tamo je, kada su detalji u pitanju, pretežno zastupljeno ručno šivenje - priča nam Lea puna utisaka. 

Uz đake, u Italiji su boravile i dve profesorke Hemijsko-tehnološke škole, koje ističu da je stručna praksa u Milanu bila prilika da učenici nauče nove stvari, koje se u školi ne rade.

Učenice Hemijsko-tehnološke škole na praksi u Milanu

Teodora Varga

Modelari odeće su imali priliku da šiju različite odevne predmete i ručno i mašinski, a poslastičari su se vratili bogatiji za mnoštvo recepata. Osim što su nešto novo naučili, učenici su tamo usavršili i komunikativne veštine, jer su morali da koriste engleski jezik, ali i da nauče po koju reč na italijanskom - navodi Teodora Varga, profesorka stručnih predmeta u Hemijsko-tehnološkoj školi. 

Izvor: Subotica.com
Učenice iz HTŠ na stručnoj praksi u Italiji Učenice iz HTŠ na stručnoj praksi u Italiji Učenice iz HTŠ na stručnoj praksi u Italiji Učenice iz HTŠ na stručnoj praksi u Italiji Učenice iz HTŠ na stručnoj praksi u Italiji Učenice iz HTŠ na stručnoj praksi u Italiji Učenice iz HTŠ na stručnoj praksi u Italiji Učenice iz HTŠ na stručnoj praksi u Italiji
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1272
Povezane teme

hemijska škola

hemijsko tehnološka škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.