• Pregleda: 2941

Ubrzati otvaranje prelaza B. Vinogradi - Ašothalom

Ubrzati otvaranje prelaza B. Vinogradi - Ašothalom

Predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić podržao je inicijativu mađarske strane da se ubrza proces otvaranja novog graničnog prelaza između Srbije i Mađarske - između Bačkih Vinograda u Vojvodini i Ašothaloma u Mađarskoj, zaključeno je na sastanku predsednika vojvođanske vlade i Ambasadora Mađarske u Srbiji Oskara Nikovica.

- Pored simboličnog značaja jer vezuje i spaja dve države i dva naroda, ovaj granični prelaz će imati nesumnjivi privredni značaj. Otvaranje novog graničnog prelaza je u našem interesu, naglasio je Bojan Pajtić, jer daje snažan impuls dinamičnijem razvoju trgovine, saobraćaja i razvoju čitavog regiona. Ambasador Mađarske Oskar Nikovic izrazio je očekivanja da će se projekat graničnog prelaza, gde su već izgrađeni putevi sa obe strane, i formalno-pravno okončati potpisivanjem ugovora do kraja 2011. godine.

Na kraju razgovora, ambasador Nikovic je izjavio da će Mađarska podržati Srbiju u dobijanju statusa kandidata za članstvo u EU.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

2
alen Odgovori
podrzavam otvaranje novog granicnog prelaza ali kakvu ce svrhu imati naplatna rampa ka Horgosu koja se trenutno pravi? svi ce je izbegavati i prelaziti na Backim vinogradima i stvarace se guzve, a kapacitet granicnog prelaska nece biti sigurno kao na Horgosu.
madman Odgovori
alen
Tamo će samo moći prelaziti državljani Srbije i Mađarske i niko drugi. A biće bolje za nas jer nećemo morati ići na Horgoš, jer neću da platim putarinu.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.