Komentara: 1
Pregleda: 3931

Ubio i opljačkao žrtvu da bi vratio kockarski dug

13.05.2010. u 16:10h
Izvor: Blic
<p>Subotičanin Peter D. (38) uhap&scaron;en je preksinoć zbog sumnje da je u utorak oko podneva, ispred zgrade u Ulici Jovana Mikića 36 ubio Mladena Panića (33), vlasnika menjačnice &bdquo;Euro", koja se nalazi u centru Subotice. Peter D. je juče pred istražnim sudijom Vi&scaron;eg suda u Subotici priznao ubistvo i ispričao gde se nalaze nož kojim je počinjen zločin i ukradeni novac.</p>
Ubio i opljačkao žrtvu da bi vratio kockarski dug

Osumnjičeni je rekao da je motiv za ubistvo bilo to što mu je nedostajalo novca kako bi rešio stambeno pitanje. Međutim, Peter D. je u Subotici poznat kao strastveni kockar, koji se nije libio da stavlja u zalog sve i svašta, pa se pretpostavlja da se upravo tu krije motiv za svirepi zločin.

Prema nezvaničnim informacijama, ubica i žrtva su se poznavali i Panić nije ni sumnjao da može doći do tragičnog razvoja situacije.

- Mladena je dok je bio u menjačnici na mobilni telefon pozvao muškarac, za koga se pretpostavlja da je ubica. Rekao je da želi da razmeni 35.000 evra, te da bi bilo dobro da se zbog količine novca nađu na nekom manje prometnom mestu. Panić je pristao i pozvao kolegu da dođe da ga zameni u menjačnici - rekao je „Blicu" izvor blizak istrazi.

Nesrećni Panić se sa ubicom našao ispred zgrade u Ulici Jovana Mikića 36, u subotičkom naselju Kertvaroš. On je ušao u „pasat" kojim se Panić dovezao, a potom mu zadao četiri udarca nožem. Mladen Panić, koji je takođe krupnije građe, pokušao je da se odbrani od ubice, što se vidi po nizu rezova po rukama.

- Čuo sam da ispred zgrade neki automobil dugo radi, pa sam želeo da pogledam šta se dešava. Posebno me je iritirao neki čudan, glasan zvuk koji vozilo ispušta, te sam pogledao kroz prozor i video okrvavljenog mladića na mestu vozača u crnom „pasatu". Mislim da je klima-uređaj bio u kvaru, pa je zato automobil bio tako glasan. Odmah sam pozvao policiju, koja brzo stigla na lice mesta, a za njima Hitna pomoć i vozilo za prevoz pokojnika - priča jedan od stanara zgrade u Ulici Jovana Mikića.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 13 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3931
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.