Komentara: 21
Pregleda: 14051

Ubicu odala platna kartica žene koju je zadavio i zakopao

15.11.2011. u 13:22h
Izvor: Blic
Ubicu odala platna kartica žene koju je zadavio i zakopao

Roland B. iz Bajmoka kod Subotice, osumnjičen za ubistvo iz koristoljublja 57-godišnje sugrađanke Stane Ivanković, uhapšen je na jugu Mađarske i juče rano ujutro izručen je srpskim pravosudnim organima. Zajedno sa njim izručena je i njegova devojka S. U. (17), maloletna Bajmočanka, čiji je otac čuvao kuću ubijene Stane Ivanković dok je ona od jula do sredine oktobra bila na radu u Nemačkoj, gde je čuvala stare osobe.

Kako prenosi "Blic", osumnjičeni Roland je priznao ubistvo Stane Ivanković, ali tvrdi da njegova maloletna devojka nema nikakve veze sa zločinom. Stanu Ivanković je navodno ubio 17. oktobra, a iste večeri je sa bankovnom „viza“ karticom ubijene žene plaćao račune i podigao novac sa bankomata. Tri dana nakon što su otišli iz Bajmoka, uzimali su novac sa bankomata na Paliću, pa se pretpostavlja da su tada prešli u Mađarsku. Ta kartica je inače nađena kod osumnjičenog, ali za sada nije poznato koliko je i da li je uopšte odneo neki novac iz kuće - kaže izvor „Blica“ blizak istrazi i dodaje da se još utvrđuje uloga maloletnice u ubistvu.

Ubistvo u Bajmoku

Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni Roland je odrastao u siromašnoj porodici i u poslednje vreme imao je dosta problema sa narkoticima, pa se počeo baviti i radnjama sa druge strane zakona.

Podsetimo, Stana Ivanković je 15. oktobra došla sa tromesečnog rada iz Nemačke, gde je čuvala starije osobe. Dva dana kasnije, nakon što nije odgovarala na njegove pozive, niti otvarala kapiju, njen brat je obavestio policiju. U nekoliko pretresa kuće u Trumbićevoj ulici u Bajmoku, policija nije pronašla ništa sumnjivo, da bi 2. novembra, u jutarnjim časovima, leš nesrećne Bajmočanke ipak bio nađen umotan u najlonsku kesu i zakopan u podrumu njene kuće. U kući nije bilo premetačine, pa se pretpostavlja da je osumnjičeni tačno znao gde je novac, te da je za dobijanje informacija iskoristio svoju maloletnu devojku, koja je prethodno boravila u porodičnom domu Stane Ivanković.

Inače, u proteklih nekoliko godina Stana Ivanković je četvrta žrtva u Bajmoku koja je ubijena iz koristoljublja. Sredinom juna u svojoj porodičnoj kući ubijena je Piroška Ševarac, nekoliko godina ranije pčelar Aleksandar Kapor, zatim krznar Imre Osvald. Svi oni su ubijeni u svojim kućama na svirep način.

D. Šolaja A. Ž. Adžić

Povezane vesti:
Ubica priznao i opisao svoj zločin

Izvor: Blic
Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 21
Pregleda: 14051

Povezana vest

Povezane teme

ubistvo u bajmoku

ubistvo

teško ubistvo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.