Komentara: 19
Pregleda: 20074

U velikoj policijskoj akciji uhapšeno troje Subotičana i podneseno više krivičnih prijava

05.06.2018. u 12:52h
Izvor: Subotica.com
U zajedničkoj akciji Ministarstva unutrašnjih poslova, nadležnih tužilaštava i Poreske policije, usmerenoj ka suzbijanju finansijskog kriminala i korupcije, juče je uhapšeno 27 osoba, od čega troje Subotičana.
U velikoj policijskoj akciji uhapšeno troje Subotičana i podneseno više krivičnih prijava

Subotička policija je, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom, uhapsila E.K. (1978), zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično delo nedozvoljeno skladištenje robe, dok je u istoj akciji uhapšen G.V. (1976), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena trgovina.

Sumnja se da je E.K. u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, skladištila robu široke potrošnje u vrednosti od oko 150.000 dinara, namenjenu za dalju prodaju, za koju nije posedovala propisanu dokumentaciju o poreklu.

G.V. se tereti da je robu široke potrošnje vrednosti oko pola miliona dinara, poreklom iz Mađarske, za koju nije imao ovlašćenje za trgovinu i prateću dokumentaciju, stavio u promet u improvizovanoj prodavnici. E.K. i G.V. će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici, subotička policija podnela je krivičnu prijavu protiv jedne osobe iz Subotice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću.

Kako se sumnja, ona je u periodu od novembra 2017. do maja 2018. godine u Subotici, na svojoj adresi prebivališta, organizovala smeštaj i negu osam starih osoba uz novčanu naknadu od oko 12.000 dinara mesečno po osobi, bez potrebnih dozvola Ministarstva za rad, ostvarivši ukupnu protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 672.000 dinara.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici, podneli su krivičnu prijavu protiv 22-godišnjeg muškarca iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena trgovina.

Osumnjičeni se tereti da je, prevozio u srhu dalje prodaje, tekstilnu robu vrednosti od oko 2.000.000 dinara, bez prateće dokumentacije.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici, subotička polcija podnela je krivičnu prijavu protiv 61-godišnjeg muškarca iz okoline Novog Pazara, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena trgovina i četrnaest krivičnih dela neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluga.

Osumnjičeni se tereti da je, lažno brendiranu tekstilnu robu četrnaest poznatih proizvođača, ukupne vrednosti od oko 6.000.000 dinara, za koju nije posedovao prateću dokumentaciju, prevozio u autobusu, radi dalje prodaje.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 19
Pregleda: 20074
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.