Komentara: 21
Pregleda: 15398

U toku velika akcija saobraćajne policije

09.05.2017. u 17:38h
Izvor: Subotica.com
Saobraćajna policija u Srbiji u okviru obeležavanja 4. Svetske nedelje bezbednosti saobraćaja na putevima, tokom ove nedelje sprovodiće pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila.
U toku velika akcija saobraćajne policije

Pored toga, ovog meseca, Uprava saobraćajne policije sprovodiće i akciju „Blic maraton“, tokom koje će 24 časa neprekidno biti angažovani svi raspoloživi uređaji za merenje brzine kretanja. Imajući u vidu da su nepropisna i neprilagođena brzina kretanja vozila još uvek najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda sa poginulim i teško povređenim licima u Republici Srbiji, Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva građane da se aktivno uključe u planiranje akcije „Blic maraton“ i da ukažu na lokacije na kojima, po njihovoj oceni, najčešće dolazi do ugrožavanja bezbednosti učesnika u saobraćaju zbog kršenja propisa o brzini kretanja vozila.Podatke o lokacijama građani mogu slati tokom ove nedelje na adresu usp@mup.gov.rs.

Saobraćajna policija će tokom akcije „Blic maraton“, na predloženim lokacijama meriti brzinu ručnim radarima i uređajima za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije, tzv. „presretačima“.

Kontrola brzine kretanja će se obavljati i bez zaustavljanja vozila na mestu izvršenja prekršaja. Ukoliko vozač koji prekorači dozvoljenu brzinu ne bude zaustavljen na licu mesta, vlasniku vozila će biti dostavljena verodostojna isprava o prekršaju sa pozivom da plati propisanu kaznu ili da nadležnoj organizacionoj jedinici MUP-a dostavi podatke o licu koje je učinilo prekršaj.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 21
Pregleda: 15398
Povezane teme

saobraćajna policija

kazne za prekršaj

bezbednost u saobraćaju

kršenje saobraćajnih propisa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.