Komentara: 10
Pregleda: 2880

U toku upis polaznika u Školu za funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih

19.08.2021. u 12:52h
Izvor: Subotica.com
Svi sugrađani koji imaju navršenih 15 godina, a iz bilo kog razloga nisu završili osnovnoškolsko obrazovanje, mogu da se upišu u Školu za funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih. Upis polaznika traje do 25. avgusta, a zainteresovani treba da se jave u kancelariju 310 na drugom poluspratu Otvorenog univerziteta Subotica.
U toku upis polaznika u Školu za funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih

Školovanje je potpuno besplatno, a nastava se odvija dvojezično, na srpskom i mađarskom nastavnom jeziku, i u ciklusima, tako da svaki polaznik, u zavisnoti od toga da li ima ili nema završen neki od razreda osnovne škole, može da se upiše i završi.

- Oni koji nemaju ništa od škole, odnosno nisu završili nijedan razred, oni kreću od prvog ciklusa koji obuhvata školovanje od 1. do 4. razreda. Oni koji nisu završili 5. i 6. razred, upisuju se od drugog ciklusa, a oni koji nemaju završen 7. i 8. razred, upisuju se od trećeg ciklusa. Dakle, imamo tri ciklusa i svaki od njih traje godinu dana, tako da se kompletno školovanje može završiti za tri godine - objašnjava učiteljica Lela Janković.

U toku upis polaznika u Školu za funkcionalno osnovno obrazovanje odraslihIako funkcioniše pri OŠ "Jovan Jovanović Zmaj", Škola za funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih nalazi se na Otvorenom univerzitetu Subotica, gde se nastava odvija u poslepodnevnim časovima. Po rečima naše sagovornice, godišnje imaju oko 100 polaznika raspoređenih u sedam odeljenja, a iako su im motivi za pohađanje Škole različiti, zajedničko je to što im ovaj vid obrazovanja mnogo znači.

- Mnogo im znači, jer oni koji imaju do 17 godina kada ovo završe, mogu redovno da se upišu u srednju školu i zapravo su nam oni najvažnija ciljna grupa, da bi mogli da se uključe i nastave svoje obrazovanje. Oni koji dolaze u nešto kasnije, uglavnom dolaze zbog zaposlenja, jer bi po zakonu svi zaposleni trebalo da imaju završeno osnovno obrazovanje. Tako da ima raznih motiva i različita su iskustva - dodaje Janković.

U toku upis polaznika u Školu za funkcionalno osnovno obrazovanje odraslihUpis u Školu za funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih otvoren je do 25. avgusta, a polaznici koji nemaju završen nijedan razred osnovne škole od dokumentacije treba da prilože očitanu fotokopiju važeće lične karte ili izvod iz Matične knjige rođenih. Oni koji su ranije pohađali neki od razreda, treba da donesu i originalno svedočanstvo o poslednjem završenom razredu. Više informacija o školovanju, zainteresovani mogu da dobiju putem telefona 024/554-600 ili lično u kancelariji 310 na drugom poluspratu Otvorenog univerziteta Subotica, od 9 do 12 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 2880
Povezane teme

Otvoreni univerzitet Subotica

škola za osnovno obrazovanje odraslih

osnovno obrazovanje

osnovno obrazovanje odraslih

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.