Komentara: 1
Pregleda: 1964

U toku su pripreme za proslavu dana škole OISŠ "Žarko Zrenjanin"

29.04.2014. u 17:20h
Izvor: RTV Yueco
U toku su pripreme za proslavu 57. rođendana OISŠ „Žarko Zrenjanin“ koji će biti obeležen 16. maja u Dečjem pozorištu. Školu pohađa 300 đaka, a osim osnovne i srednje škole, pri školi postoji i vrtić, kao i Dnevni boravak za odrasla lica sa smetnjama u razvoju. U srednjoj školi se obrazuju učenici u tri područja rada, a po rečima direktorke ove ustanove, subotički poslodavci se retko odlučuju da zaposle njihove učenike, bez obzira na to što među njima ima i onih sa diplomama deficitarnih zanimanja.
U toku su pripreme za proslavu dana škole OISŠ "Žarko Zrenjanin"

U pripremi proslave Dana škole OISŠ „Žarko Zrenjanin“ svake godine učestvuju gotovo svi nastavnici i učenici, od onih najmlađih koji pohađaju vrtić do onih najstarijih iz Dnevnog boravka. U toku su pripreme za Dan škole, koji će biti obeležen 16. maja u Dečjem pozorištu svečanim programom u kojem učestvuju sve sekcije koje rade u okviru škole: folklorna, ritmička, dramska, likovna, muzička i hor.

OISŠ „Žarko Zrenjanin“ pohađa 300 učenika, a pred upis u srednju školu Škola se i ove godine bori za to da obezbedi smeštaj za đake iz drugih mesta, čiji se broj smanjio u proteklih nekoliko godina zbog toga što Dom za učenike srednjih škola u Subotici bez odobrenja Ministartsva prosvete ne može da prima decu sa smetnjama u razvoju. Đaci u srednjoj školi obrazuju se u tri područja rada: mašinstvo, tekstilstvo i poljoprivreda na drugom i trećem stepenu obrazovanja. Po rečima direktorke Ustanove, Jovanka Tešanović, retke su subotičke firme koje zapošljavaju đake koji završe njihovu srednju školu, bez obzira na to što neki od njih imaju diplomu zanimanja koja su deficitarna na tržištu rada.

OISŠ „Žarko Zrenjanin“ osnovana je 1957. godine i najstarija je ustanova ove vrste u Vojvodini i jedna od najstarijih u Srbiji.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1964
Povezane teme

OiSS Žarko Zrenjanin

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.