Komentara: 40
Pregleda: 8056
Foto

U toku prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka

25.01.2023. u 11:56h
Izvor: Subotica.com
U toku je prijavljivanje kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka u martovskom uputnom roku.
U toku prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka

Za odbrovoljno služenje vojnog roka mogu se prijaviti svi državljani Republike Srbije koji imaju između 19 i 30 godina. Zainteresovani mogu da se prijave odlaskom u centar Ministarstva odbrane u svom gradu (Park Rajhl Ferenca 1, 024/ 552-878), putem portala eUprava, ili na šalterima svih pošti u zemlji.

Prijavljeni kandidati biće upućeni na lekarske preglede i tom prilikom će se proveravati njihove psiho - fizičke sposobnosti za služenje vojnog roka. Potom sledi potpisivanje ugovora i upućivanje vojnika na dobrovoljno služenje vojnog roka koje traje 6 meseci - rekao je potpukovnik Siniša Rangelov, načelnik Centra ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Subotica na promociji dobrovoljnog služenja vojnog roka koja je održana juče u Tehničkoj školi "Ivan Sarić" - Tokom služenja vojnog roka, vojniku pripada mesečna naknada u iznosu od 38 hiljada dinara, zdravstveno osiguranje i redovno odsustvo.

U toku prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka

OBJAVLJEN OPŠTI POZIV ZA UVOĐENJE U VOJNU EVIDENCIJU: - Pozivam sve mladiće koji su stekli uslov (sa navršenih 19 godina) da se odazovu opštem pozivu za uvođenje u vojnu evidenciju do kraja narednog meseca. To ne znači da će biti regrutovani ili upućeni na bilo kakvu obuku, već će samo biti evidentirani. Lica muškog pola tu zakonsku obavezu treba da regulišu javljanjem u nadležni Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu (Park Rajhl Ferenca 1).

Svi oni koji odsluže dobrovoljni vojni rok, stiču mogućnost zaposlenja u jedinicama Vojske Srbije.

Procedura za prijem vojnika u profesionalnu vojnu službu, nakon odsluženja dobrovoljnog roka, je pojednostavljena. Jednim lekarskim pregledom se donosi ocena sposobnosti za dobrovoljno služenje vojnog roka i za profesionalnu vojnu službu. Tako da je kandidat odmah upoznat da li je sposoban za prijem u profesionalne vojnike - objašnjava potpukovnik Rangelov.

U toku prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka

Promociju dobrovoljnog služenja vojnog roka i ovoga puta podržala je lokalna samouprava.

Vojska je deo slobodarske tradicije naše države i garant mira i stabilnosti. Mladi ljudi služivši dobrovoljno vojni rok svakako izražavaju čin patriotizma, ali to im pruža i mogućnost za dalju profesionalnu afirmaciju i za bavljenje tom aktivnošću kao životnim pozivom - kazao je Srđan Samardžić, član Gradskog veća zadužen za privredu.

Izvor: Subotica.com
Promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka  za martovski uputni rok Promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka  za martovski uputni rok Promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka  za martovski uputni rok Promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka  za martovski uputni rok Promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka  za martovski uputni rok Promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka  za martovski uputni rok Promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka  za martovski uputni rok Promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka  za martovski uputni rok
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 3 meseca
Komentara: 40
Pregleda: 8056
Povezane teme

vojska

srđan samardžić

dobrovoljno služenje vojnog roka

vojska srbije

siniša rangelov

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.