Komentara: 0
Pregleda: 3887

U toku prijave takmičara za festival "Glas anđela - Tijana Jurić"

08.05.2018. u 11:40h
Izvor: Subotica.com
Festival etno muzike "Glas anđela - Tijana Jurić", četvrti u nizu, ove godine se održava 29. i 30. juna u Bajmoku. Prijava dece do 16 godina traje do 15. maja.
U toku prijave takmičara za festival "Glas anđela - Tijana Jurić"

Iako relativno mlad, festival je vrlo brzo prerastao u specifičnu manifestaciju u Srbiji koja svake godine privuče i iznjedri veliki broj dece i mladih da se bave istinskim vrednostima, kao i da neguju nacionalnu kulturu i etno običaje.

Festival je organizovan u sećanje na tragično preminulu Tijanu Jurić, devojčicu koja je plenila svojim anđeoskim glasom, a sa željom da se očuvaju tradicionalne vrednosti i da se mladima pruži prilika da pokažu svoj talenat i pevačke sposobnosti kroz interpretacije izvornih pesama. Slogan festivala je "kulturom protiv nasilja".

ZVONKO BOGDAN U BAJMOKU - U revijalnom delu ove godine nastupiće bard starogradske muzike Zvonko Bogdan koji je o Bajmoku često pevao. Sada je prilika da meštani Bajmoka, Subotice i okolnih mesta, uživo poslušaju njegove najlepše pesme.  Ulaz će biti besplatan.

Organizator festivala je Fondacija "Tijana Jurić", a ispred organizacionog odbora, direktor fondacije pozvao je mlade talente da se prijave na audiciju i predstave se širem auditorijumu svojim glasom.

Četvrtu godinu zaredom kroz pesmu talentovane dece šaljemo važnu poruku – kulturom protiv nasilja. Festival je još jedan vid borbe Fondacije Tijana Jurić, da se mladi sklone sa ulica, klone opasnosti i da se bave istinskim vrednostima kakva je etno muzika - poručio je Igor Jurić, predsednik Organizacionog odbora festivala.

Žiri će kroz audiciju izabrati desetoro najboljih koji će se glavne festivalske večeri, 30. juna, nadmetati za glavnu nagradu – „Glas anđela“. Takmičare će pred stručnim žirijem i publikom pratiti orkestar Radio televizije Vojvodine pod vođstvom Miće Jankovića.

Rok za prijave je 15. maj. Audicije će biti održane gradov od 15 do 31. maja. Organizator je pripremio i vredne nagrade za takmičare. Zvanično najbolji "glas anđela", 4. sezone, biće stipendiran u tekućoj školskoj godini.  Više informacija oko uslova i prijavljivanja možete pronaći na sajtu Fondacije "Tijana Jurić".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3887
Povezane teme

igor jurić

fondacija tijana jurić

glas anđela tijana jurić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.