• Pregleda: 1679

U toku pojačana kontrola vozača teretnih vozila i autobusa

U periodu od 15. do 21. oktobra saobraćajna policija na putevima Srbije sprovešće pojačanu kontrolu vozača teretnih vozila i autobusa, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.
U toku pojačana kontrola vozača teretnih vozila i autobusa

Ova akcija međunarodnog karaktera u ponedeljak je počela u svim državama članicama međunarodne organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope). Reč je o ukupno 32 države (28 država članica Evropske unije, Švajcarskoj, Norveškoj, Srbiji i Gruziji).

Saobraćajna policija će, u cilju smanjenja stradanja vozača i putnika u saobraćaju, vršiti pojačanu kontrolu pravilne upotrebe tahografa i poštovanja propisa vezanih za vreme upravljanja vozilom.

Prema vozačima kod kojih se otkriju prekršaji vezani za vreme upravljanja vozilom, nepropisno korišćenje pauza i odmora, kao i prekršaji vezani za tahografe, njihovu zloupotrebu i neposedovanje odgovarajuće dokumentacije, biće  preduzete mere propisane Zakonom o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima i AETR sporazumom.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, saobraćajna policija tokom ove akcije pojačano će kontrolisati i prekršaje vezane za vožnju pod dejstvom alkohola i psiho-aktivnih supstanci, kao i nepropisnog korišćenja telefona u toku vožnje.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.