Komentara: 9
Pregleda: 3052

U toku pojačana kontrola saobraćaja

11.12.2017. u 10:52h
Izvor: Subotica.com
U vremenskom periodu od 11. do 17. decembra, saobraćajna policija sprovešće na celoj teritoriji Srbije akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerene na vožnju u alkoholisanom stanju i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.
U toku pojačana kontrola saobraćaja

Akcija je počela danas u svim državama članicama organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope). Iz Ministarstva unutrašnjih poslova podsećaju vozače da svaka kontrola vozača, odnosno vozila, podrazumeva i obavezno alkotestiranje vozača.

- Analize saobraćajnih nezgoda u Republici Srbiji ukazuju da se vožnja u alkoholisanom stanju javlja kao uticajni faktor nastanka saobraćajne nezgode u 8,5 odsto od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, odnosno u oko 15 odsto saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima - ističu iz MUP-a.

U toku pojačana kontrola saobraćaja

Tokom sprovođenja ove akcije, u istom periodu prošle godine, 1.286 vozača isključeno je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, dok su 273 vozača zadržana na trežnjenju u službenim prostorijama.

Nedeljni izveštaj Policijske uprave Subotica

U periodu od 4. do 10. decembra, na području Policijske uprave u Subotici dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda. U pet saobraćajnih nezgoda, tri osobe su teže povređene i šest osoba je lakše povređeno, dok je u pet saobraćajnih nezgoda pričinjena samo materijalna šteta.

U navedenom periodu, policija je podnela 79 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, izdato je 336 prekršajna naloga i iz saobraćaja je isključeno sedam vozača od kojih je za dva određena mera zadržavanja zbog teške ili potpune alkoholisanosti.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 3052
Povezane teme

kontrola saobraćaja Subotica

droga u subotici

subotica droga

alkohol

kontrola saobraćaja

kontrola brzine

alkoholisanost

kontrola učesnika u saobraćaju

psihoaktivne supstance

alkotestiranje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.