Komentara: 1
Pregleda: 2524

U toku pojačana kontrola roka važenja registracije vozila

17.02.2021. u 12:26h
Izvor: Subotica.com
U narednom periodu Saobraćajna policija će pojačati aktivnosti u cilju otkrivanja prekršaja upravljanja vozilom nakon isteka roka važenja registracione nalepnice, saopštio je MUP Srbije.
U toku pojačana kontrola roka važenja registracije vozila

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) podesećaju građane da nakon 60 dana od dana isteka važenja registracione nalepnice, nije moguće izvršiti njeno produženje sa istom registarskom oznakom, već je neophodno vratiti registarske tablice i podneti zahtev za izdavanje nove saobraćajne dozvole i registarskih tablica, što značajno uvećava troškove produžetka registracije.

- Policijski službenik koji u saobraćaju zatekne vozača koji upravlja vozilom kome je istekao rok važenja registracione nalepnice, izdaće vozaču prekršajni nalog, a vozilo će isključiti iz saobraćaja i od vozača će oduzeti registarske tablice - objašnjavaju u MUP-u.

U toku pojačana kontrola roka važenja registracije vozilaVlasnik, odnosno korisnik registrovanog vozila, koji u roku od 60 dana od dana isteka važenja registracione nalepnice ne podnese zahtev za izdavanje nove registracione nalepnice, dužan da vrati registarske tablice organu koji je iste izdao, čak i kada takvo vozilo ne koristi u saobraćaju.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 2524
Povezane teme

registracija auta

registracija vozila

registraciona markica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.