Komentara: 57
Pregleda: 4589
Foto

U toku obnova biciklističke staze na Senćanskom putu, uskoro produženje do Industrijske zone

11.09.2023. u 13:50h
Izvor: Subotica.com
U toku su radovi na obnovi biciklističke staze duž Senćanskog puta, a naredne nedelje počinje izgradnja staze za bicikliste do Industrijske zone u Malom Bajmoku.
U toku obnova biciklističke staze na Senćanskom putu, uskoro produženje do Industrijske zone

Radne mašine nalaze se na Senćanskom putu gde su u toku radovi na rehabilitaciji biciklističke staze u dužini od 1 km.

Radi se deonica od Kumičićeve do hotela "Patrija", u oba smera, a zatim ćemo nastaviti kroz Štrosmajerovu ulicu. Vrednost radova je oko 10 miliona dinara - ističe Ognjen Golubović, direktor JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje.

U toku obnova biciklističke staze na Senćanskom putu, uskoro produženje do Industrijske zoneIz ovog preduzeća najavljuju i početak izgradnje biciklističke staze od Buvljaka do Poslovne zone "Mali Bajmok".

Već naredne nedelje završavamo asfaltiranje staze duž Senćanskog puta i potom počinjemo radove na izgradnji biciklističke staze na Somborskom putu koja će voditi do Poslovne zone "Mali Bajmok", ovim će biti ispunjen zahtev velikog broja ljudi koji su zaposleni u Industrijskoj zoni - navodi Golubović.

U toku obnova biciklističke staze na Senćanskom putu, uskoro produženje do Industrijske zoneNaredne godine biće izrađena studija o biciklizmu u Subotici koja će odrediti dalji pravac razvijanja infrastrukture za vozače ovih dvotočkaša.

Svesni smo kakva je situacija po pitanju biciklističkih staza kojih ima svega 38 kilometara što je veoma malo za grad ove veličine. Ta studija će pokazati kakvo je trenutno stanje i u kom pravcu dalje da ulažemo - navodi sagovornik i podseća da je prethodne godine rehabilitovano 3,8 km staza za vožnju bicikala - Ide se po najkritičnijim deonicama, koje se nalaze na najprometnijim delovima grada. Dakle, to su nam dva prioriteta – da je prometno i da je stanje loše. Generalno, staze za bicikliste decenijama nisu obnavljane, to je rađeno osamdesetih godina prošlog veka, tako da su praktično sve došle na red za rehabilitaciju.

Izvor: Subotica.com
Obilazak radova na rekonstrukciji biciklističke staze na Senćanskom putu Obilazak radova na rekonstrukciji biciklističke staze na Senćanskom putu Obilazak radova na rekonstrukciji biciklističke staze na Senćanskom putu Obilazak radova na rekonstrukciji biciklističke staze na Senćanskom putu Obilazak radova na rekonstrukciji biciklističke staze na Senćanskom putu Obilazak radova na rekonstrukciji biciklističke staze na Senćanskom putu Obilazak radova na rekonstrukciji biciklističke staze na Senćanskom putu Obilazak radova na rekonstrukciji biciklističke staze na Senćanskom putu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 meseci i 3 nedelje
Komentara: 57
Pregleda: 4589
Povezane teme

rekonstrukcija biciklističke staze

renoviranje biciklističke staze

jp za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje subotica

ognjen golubović

izgradnja biciklističke staze

rehabilitacija saobraćajnica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.