Komentara: 15
Pregleda: 10376
Foto

U toku konkurs za policijsku obuku, traže se 52 kandidata za Suboticu

24.05.2022. u 14:47h
Izvor: Subotica.com
Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za prijem 780 polaznika na Osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, a za potrebe subotičke Policijske uprave predviđen je prijem 52 polaznika. Konkurs traje do 7. juna.
U toku konkurs za policijsku obuku,  traže se 52 kandidata za Suboticu

Od 52 polaznika, koliko je predviđeno za potrebe Policijske uprave Subotica, četvoro će se stručno osposobljavati za obavljanje poslova i zadataka uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajac, petoro za radno mesto saobraćajni policajac i 43 polaznika za radno mesto granični policajac.

- Pozivamo sve zainteresovane kandidate da se obrate matičnim policijskim ispostavama radi preuzimanja konkursne dokumentacije i dobijanja detaljnih informacija u vezi sa konkursom - navodi Dušan Savić, zamenik načelnika Odeljenja policije u PU Subotica.

U toku konkurs za policijsku obuku,  traže se 52 kandidata za Suboticu

PROMOCIJA POZIVA - U centru grada danas je bio postavljen info pult, a svi zainteresovani kandidati imali su priliku da porazgovaraju sa policajcima i da se interesuju o konkursu, te da preuzmu konkursnu dokumetaciju. U cilju promocije ovog poziva, info pult će i 6. juna biti postavljen u centru grada, dok će 26. maja biti na Prozivci.

Pored osnovnih uslova, koji su navedeni u konkursu, svi kandidati treba da ispune i posebne kriterijume.

Svaki kandidat mora da prođe opšti i specijalistički lekarski pregled, psihološku proveru, kao i test iz srpskog jezika. Takođe, kandidati moraju zadovoljiti kriterijume na testu fizičke spremnosti, a moraju proći i intervju. Nakon toga sledi bezbednosna provera, a potom i prijem u Centar za osnovnu policijsku obuku. Proces je eliminacioni, što znači da je potrebno da kandidat ispuni sve zadate kriterijume, a ukoliko na nekom od testiranja ne ispuni, njegov proces selekcije se tu i završava. 

U toku konkurs za policijsku obuku,  traže se 52 kandidata za Suboticu

Osnovna policijska obuka traje 9 meseci i podeljena je u tri etape.

- Prvi deo obuke podrazumeva tromesečnu teoretsku obuku u Centru, nakon čega se, u matičnim organizacionim jedinicama, odrađuje praktična obuka u trajanju od dve nedelje. U drugom delu, nakon tromesečne teorijske obuke, sledi četvoronedeljna praktična obuka. Poslednja etapa podrazumeva tromesečnu obuku u Centru za osnovnu policijsku obuku. Po završetku obuke odrađuje se šestomesečni pripravnički staž, potom se polaže državni ispit nakon čega se stiče status ovlašćenog službenog lica - zaključuju iz PU Subotica.

Naredna promocija održaće se u četvrtak, 26. maja, ispred Mesne zajednice "Prozivka" (10-14h), dok će zainteresovani moći da se informišu za detalje konkursa i u Bačkoj Topoli poslednjeg dana meseca maja od 10 do 14 časova ispred Robne kuće "Panda".

Izvor: Subotica.com
Promocija konkursa za policiju Promocija konkursa za policiju Promocija konkursa za policiju Promocija konkursa za policiju Promocija konkursa za policiju Promocija konkursa za policiju Promocija konkursa za policiju Promocija konkursa za policiju
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 11 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 10376
Povezane teme

Policijska uprava Subotica

subotička policija

Policija Subotica

saobraćajna policija

mup

granična policija

ministarstvo unutrašnjih poslova

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.