Komentara: 0
Pregleda: 1705

U toku Konkurs za obuku vatrogasaca-spasilaca

27.10.2023. u 09:20h
Izvor: Subotica.com
Ministarstvo unutrašnjih poslova upisaće na stručno osposobljavanje 7 polaznika za obavljanje vatrogasno-spasilačkih poslova na teritoriji PU Subotica.
U toku Konkurs za obuku vatrogasaca-spasilaca

Ministarstvo unutrašnjih poslova upisaće 300 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje vatrogasno-spasilačkih poslova,od čega 7 na teritoriji PU Subotica i to  4 polaznika za potrebe Vatrogasno-spasilačkog bataljona Subotica (teritorija grada Subotice), 2 polaznika za potrebe Vatrogasno-spasilačkog odeljenja Stara Moravica (teritorija opštine Bačka Topola, 1 polaznik za potrebe Vatrogasno-spasilačkog odeljenja Bačka Topola (teritorija opštine Bačka Topola).

Pravo učešća na konkursu ima lice koje je državljanin Republike Srbije, ima najmanje godinu dana ima prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju je raspisan konkurs, do dana zaključenja konkursa, da nema manje od 19, a više od 30 godina starosti do dana zaključenja konkursa, da ima završeno srednje obrazovanje i vaspitanje, da ne postoje bezbednosne smetnje za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova, da poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „C“ kategorije, da ispunjava posebne uslove u pogledu kriterijuma zdravstvene, psiho-fizičke i bazično-motoričke sposobnosti.

Pravo učešća na konkursu ima i lice koje poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom  „B“ kategorije, a nije položilo vozački ispit „C“ kategorije, uz obavezu da vozački ispit položi u roku od 18 meseci od dana završetka osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica.

Izbor kandidata za polaznike kursa za osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica sprovodi komisija koju imenuje ministar unutrašnjih poslova.

Konkurs traje do 10. novembra. 

Više detalja o konkursu i načinu prijave zaniteresovani kandidati mogu pronaći ovde.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 meseci i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1705
Povezane teme

Policijska uprava Subotica

vatrogasci

mup

vatrogasci spasioci

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.