Komentara: 3
Pregleda: 6070

U toku je upis u školu za osnovno obrazovanje odraslih

21.08.2017. u 17:23h
Izvor: Subotica.com
U toku je upis u Školu za funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih, koja radi pri OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, a čije se prostorije nalaze na Otvorenom univerzitetu. Nastava počinje prvog septembra, a školovanje je besplatno.
U toku je upis u školu za osnovno obrazovanje odraslih

Škola za funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih namenjena je osobama starijim od 15 godina, bez završenog osnovnoškolskog obrazovanja. Nastavni program podeljen u tri ciklusa, prvi ciklus pokriva nastavu od prvog do četvrtog razreda, drugi ciklus peti i šesti, a treći sedmi i osmi razred. Nastava se izvodi na dva jezika, srpskom i mađarskom. 

- Nastava je za odrasle, pa se podrazumeva da su to zaposlene osobe, te se zbog toga nastava izvodi u popodnevnim satima. Časovi traju od 16 do 19.15 časova, radi se po principu blokova. Osnovna škola se tako završava za tri godine – kaže Lela Janković, koordinatorka Škole za obrazovanje odraslih - U Školi za obrazovanje odraslih izučavaju se i predmeti, koji ne čine deo nastavnog programa u osnovnim školama, kao što su osnovne životne veštine, primenjene nauke, preduzetništvo i osnovna informatička pismenost.

Nakon završetka školovanja, osobe dobijaju svedočanstvo o položenoj maloj maturi, te imaju mogućnost da obrazovanje nastave u srednjoj školi.

- Ukoliko do 1. septembra nisu navršili više od 17 godinama imaju mogućnost da upišu srednju školu redovno. Kao i đaci u osnovnim školama, popunjavaju listu želja i upisuju se u srednje škole. A ako imaju više od 17 godina, onda srednju školu mogu upisati samo vanredno - kaže Janković.

Upis će trajati do 31. avgusta, a sve informacije o uslovima upisa mogu se dobiti radnim danima od 9 do 13 časova preko telefona 554-600 lokal 115, ili lično u kancelariji 310 na drugom poluspratu Otvorenog univerziteta.

- Za upis potrebni su izvod iz Matične knjige rođenih ili fotokopija važeće lične karte, kao i poslednje svedočanstvo o razredu koji su završili - kaže Janković.

Tokom prošle godine Škola za obrazovanje odraslih imala je 120 polaznika, a najveći broj njih školovanje je nastavilo od 8. razreda.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 8 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 6070
Povezane teme

škola za osnovno obrazovanje odraslih

osnovno obrazovanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.