• Pregleda: 3341

U subotu Veče folklora "Nek se znade da Bunjevac živi"

U subotu na stadionu u Tavankutu biće priređeno Veče bunjevačkog folklora “Nek' se znade da Bunjevac živi”. Ovo je samo jedna u nizu manfestacija u okviru ovogodišnjeg, 14. festivala bunjevačkog narodnog stvaralaštva, koji je pokrenut krajem prošlog veka sa ciljem da bunjevačku narodnu kulturu otrgne od zaborava i istakne u svom sjaju.
U subotu Veče folklora "Nek se znade da Bunjevac živi"

Neke od manifestacija su već završene krajem juna i tokom jula, a velikim brojem događaja ovog tipa obilovaće i avgust, sve zaključno sa 17. avgustom i obeležavanjem nacionalnog praznika Bunjevaca, Dana Dužijance.

Organizatori s ponosom ističu da se ovogodišnji festival ističe po tome što se organizuje pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, kao jedna od manifestacija od značaja za grad Suboticu.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

9
safet Odgovori
Bilo je extra samo mogli smo mac boljeg di dzeja
Daddy Odgovori
@safet
"""Bilo je extra samo mogli smo mac boljeg di dzeja"""

Hvala na izvestavanju sa terena Safete. Ocekivali smo od subotica.com da to uradi ali nesto je ocigledno zatajilo.

Inace je ovaj clanak od pocetka felerican, u naslovu je "vesto izbegnuto" da se kaze ko je organizator a posto i vrapci znaju za rvatski pokusaj tihog genocida nad Bunjevcima to je sramotna "greska" za bilo kog novinara ili medijsku kucu.

Dok nam Rvati ne sjasu s kicme ne virujem nijednoj sliki na kojoj ne vidim gospodina Mirka Bajica!

Bunjevac zivi!
Alisa u Zemlji čuda Odgovori
Hej, Bunjevci, na severu Bačke: ne samo da ste živi, nego i srećni, i veseli bili! U to ime, "...još litar jedan!"
BNS Odgovori
Daddy
imaš prilog na zvaničnom sjtu Bunj. nacionalnog saveta.bunjevci.net
pozdrav
walker Odgovori
@alisa...
kakve veze imaju tvoje slike sa ovim naslovom???Ako si neobavestena,ovu su slike sa Duzijance,ali ne Bunjevacke
Daddy Odgovori
@BNS
"""Daddy
imaš prilog na zvaničnom sjtu Bunj. nacionalnog saveta.bunjevci.net
pozdrav"""

Fala vam!

Bio sam na nasem site-u kad je ova vest izasla al nekako sam uspio promasit vas - nas clanak o ovom lipom dogadjaju.

Sto su lipe slike!

Zivili!

Nek se znade da Bunjevac zivi!
Daddy Odgovori
Tako lip narod ovi Bunjevci!
Daddy Odgovori
Nije ni cudo da oce da nas ukradu.
cule Odgovori
Bunjevci su jedna od najbrojnijih grana hrvatskog naroda čija je kolijevka zapadna Hercegovina i kontinentalna Dalmacija, odakle su se u kasnijim vremenima naselili na području Velebita, dijelovima Like i Gorskog kotara (Lič) i kasnije po Vojvodini, odnosno po Podunavlju i Potisju. -Život ranih Bunjevaca u područjima Zagore, Ravnih Kotara, na područjima Dinare, Promine i Svilaje, nije bio lagan. Živjeli su od stočarstva, po kamenim kućama poznatim kao "bunje" (jedn. bunja). Ove nastambe od suhozida sačuvale su se sve do danas i najvjerojatnije su dale Bunjevcima svoje ime. Ime ovim Hrvatima - bunjevci su dali sami Mlečani zbog načina življenja ovog djela hrvatskog naroda. Od talijanskih riječi: bugna koja znači kamen tesanik i bugno košnica - kuća s mnogo stanova ili prostorija.[1]
Bunjevci su plemenita grana hrvatskog naroda koja se, tijekom i poslije kršćansko-turskih ratova u našim krajevima, naseljavala na širokim, uglavnom opustjelim, područjima središnje i sjeverne Dalmacije, Like i Hrvatskoga Primorja, te sjeverne Bačke. Pripadnici su Rimokatoličke crkve, a govore štokavsko-ikavskim dijalektom. Bunjevci su se doselili u te krajeve iz Dalmacije odnosno nekadašnjeg Hercegovačkog sandžaka, to jest zaleđa Zadra i susjedne Hercegovine.
itd itd
Zato mi se tata i zove Sime ili deda Stipan ko pola Dalmacije i rodjeni na Verusicu kod HRVATSKOG MAJURA zasto Hrvatski??
A
samo Bunjevci zive tamo
POZDRAV popi iz Tavankutu u familiji sa mojom mamom
Hrvat Bunjevac i Katolik je kao SVETO TROJSTVO jedno isto telo
Draga direkcijo hvala unapred za objavu ovog teksta
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.