Komentara: 0
Pregleda: 1452
Foto

U subotu Otvoreni dan na Visokoj tehničkoj školi

09.03.2023. u 14:06h
Izvor: Subotica.com
Kako bi srednjoškolcima predstavili sve što nudi studiranje na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u subotu, od 10 do 14 časova, biće organizovan Otvoreni dan.
U subotu Otvoreni dan na Visokoj tehničkoj školi

Na ovaj način će se budući brucoši, drugi školarci i njihovi roditelji upoznati sa radom i nastavnim procesom u ovo visoko obrazovnoj ustanovi.

U subotu Otvoreni dan na Visokoj tehničkoj školi - Manifestacija Otvoreni dan  pruža priliku svim zainteresovanim srednjoškolcima da se detaljnije upoznaju sa radom VTŠ , koja predstavlja jednu od najcenjenijih visokoškolskih ustanova u našoj zemlji – ističe Milanka Kostić, članica Gradskog veća za kulturu i obrazovanje. - Veliki broj inženjera tehničkih i tehnoloških  nauka, koji su zaposleni u mnogim kompanijama u Subotici i drugim gradovima, školovalo se baš u ovoj školi.  Svojim idejama oni danas doprinose unapređenju svoje društene zajednice i zato je od velikog značaja da u našem gradu imamo mogućnost da obrazujemo kadrove inženjerske struke, koja je natraženija u industriji i koja je u deficitu. Promocija visokoškolskih ustanova može u velikoj meri da doprinese da se poveća broj mladih koji će se opredeliti za studiranje na nekom od profila deficitarnih struka. Studenti u Subotici mogu da računaju i na podršku grada iz čijeg se budžeta svake godine opredeljuju sredstva za stipendiranje 100 studenata, među kojima su i oni koji studiraju neki od deficitarnih smerova na VTŠ.

Na Otvorenom danu posetioci će imati priliku da razgovaraju sa profesorima, drugim studentima i predstavnicima kompanija gde se obavlja stručna praksa.

U subotu Otvoreni dan na Visokoj tehničkoj školi - Kad gledamo na televiziji kako je lepo na moru ne možemo da znamo kako je dok ne odemo tamo zaista. Tako bi opisali razlog zašto svake godine organizujemo Otvoreni dan, na kome pružamo mogućnost budućim studentima da, u neformalnom razgovoru sa našim nastavnicima i studentima, na licu mesta, upoznaju šta sve to nudi VTŠ – objašnjava Igor Firstner, direktor VTŠ. – Takođe, i roditelji mogu da se uvere da ćemo mi brinuti o njihovoj deci, da ćemo ih naučiti struci i time omogućiti da kasnie imaju jedan kvalitetan život.

Po rečima Zlatka Čovića, pomoćnika direktora, posle svečanog otvaranja uslediće prezentacija ustanove, a potom i obilazak laboratorija.

U subotu Otvoreni dan na Visokoj tehničkoj školiPredstaviće se Studentski parlament kao i kompanije sa kojima sarađujemo, gde studenti obavljaju stručnu praksu. Tu će biti i bivši studenti koji će govoriti o svojim iskustvima. Mi smo jedna velika porodica i ponosni smo na svakog svog člana – poručuje Čović.

Svoje utiske kako je biti deo te velike porodice podeliće, između ostalih, i apsolvent Sara Babić.

U subotu Otvoreni dan na Visokoj tehničkoj školi - Ovo će biti jako dobra prilika da budući studenti vide šta ih zaista očekuje tokom studiranja, kako izgleda studentski život i kakve sve mogućnosti im se nude tokom i po završetku studija – kaže Sara.

Izvor: Subotica.com
Najava Otvorenog dana na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija Najava Otvorenog dana na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija Najava Otvorenog dana na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija Najava Otvorenog dana na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija Najava Otvorenog dana na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija Najava Otvorenog dana na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija Najava Otvorenog dana na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija Najava Otvorenog dana na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 1452
Povezane teme

visoka tehnička škola

visoka tehnička škola strukovnih studija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.