Komentara: 6
Pregleda: 2065
Foto

U subotu akcija dobrovoljnog davanja krvi

09.09.2021. u 15:24h
Izvor: Subotica.com
Akcija dobrovoljnog davanja krvi pod nazivom „Probudi srce, daj krv i spasi život“ održaće se u subotu od 9 do 11 časova u Atriumu hotela „Galerija“.
U subotu akcija dobrovoljnog davanja krvi

Na dnevnom nivou potrebno je hiljadu jedinica krvi da bi funkcionisanje zdravstvenog sistema u našoj zemlji bilo u potpunosti normalno.

- Zbog toga Zavod za transfuziju krvi, republički i pokrajinski, apeluju da se akcije dobrovoljnog davanja krvi stalno održavaju. Iz tog razloga nastavljamo sa našim akcijama i pozivam sve punoletne sugrađane do 65 godina, koji se osećaju zdravim, da dođu u subotu i pomognu da naš grad učinimo bezbednim što se tiče rezervi krvi – kaže Nevena Lukić, stručni saradnik u Crvenom krstu u Subotici.

U subotu akcija dobrovoljnog davanja krviPre davanja krvi davaoci mogu da imaju lagani obrok, da se naspavaju i piju puno tečnosti. Ako su vakcinisani „Astra Zenekom“ ili „Sputnjikom“ potrebno je sačekati dve nedelje od vakcinacije, a što se tiče „Fajzera“ i „Sinofarma“ mogu već sutradan da daju krv.

- Pred nama je jedna od četiri velike akcija koju organizuje gradska organizacija Crvenog krsta, Službe za transfuziologiju Opšte bolnice, Zavod za javno zdravlje i Doma zdravlja. Ukupno će biti 45 akcija dobrovoljnog davanja krvi, one ne spadaju pod javna okupljanja i ne odlažu se i uvek apelujemo na sugrađane da budu dobrovoljni davaoci – poručuje Ilija Đukanović, član Gradskog veća za oblast socijalne zaštite. - Grad je u budžetu opredelio 1.7 miliona dinara za akcije dobrovoljnog davanja krvi. Pozivam one koji do sada nisu bili davaoci da se pridruže ovoj akciji.

U subotu akcija dobrovoljnog davanja krvi

Izvor: Subotica.com
Najava akcije dobrovoljnog davanja krvi 11. septembra u Atrijumu hotel "Galleria" Najava akcije dobrovoljnog davanja krvi 11. septembra u Atrijumu hotel "Galleria" Najava akcije dobrovoljnog davanja krvi 11. septembra u Atrijumu hotel "Galleria" Najava akcije dobrovoljnog davanja krvi 11. septembra u Atrijumu hotel "Galleria" Najava akcije dobrovoljnog davanja krvi 11. septembra u Atrijumu hotel "Galleria" Najava akcije dobrovoljnog davanja krvi 11. septembra u Atrijumu hotel "Galleria" Najava akcije dobrovoljnog davanja krvi 11. septembra u Atrijumu hotel "Galleria" Najava akcije dobrovoljnog davanja krvi 11. septembra u Atrijumu hotel "Galleria"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 2065
Povezane teme

dobrovoljno davanje krvi

akcija davanja krvi

crveni krst

ilija đukanović

crveni krst subotica

nevena lukić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.