Komentara: 0
Pregleda: 4806

U Subotici umesto komaraca zaprašuju ljude

13.07.2010. u 18:08h
Izvor: Kurir
<p>Građani Subotice uzbunili se kad su primetili čudne tragove na nebu. Misle da je reč o kemtrejlsu - oblaku &scaron;tetnih materija koji stvaraju avioni.</p>
U Subotici umesto komaraca zaprašuju ljude

Umesto da zaprašuju komarce, pojedine letelice izgleda „polivaju" ljude. Građani Subotice prestravili su se nedavno kada su iznad glava primetili neobične tragove aviona koji su činili beli krst! To „čudo" dogodilo se 10. jula, na dan početka žetelačkih svečanosti „Dužijanca". Sumnjaju da je u pitanju takozvani kemtrejls - pojava koja je već uočena na nebu u Hrvatskoj i nekim zapadnim zemljama, gde se veruje da mlazni avioni ispuštaju u atmosferu opasne materije kao što su bakterije i drugi izazivači bolesti disajnih puteva, kao i razne hemijske supstance.

Čudnih oblaka iznad Subotice bilo je i u aprilu i junu, a prvi krst tačno iznad Gradske kuće trajao je više sati i zabeležen je, kako tvrde, još 20. jula 2008. godine.
- Događaj od subote ipak nema premca, jer su linije kemtrejlsa prosto stiskale nebo iznad grada sa jugoistoka i severoistoka, a pomenuti beli krst vetar je satima kasnije odneo severno, sve do Palića - kaže za Kurir Subotičanin Nikola Perušić.
„Poznavaoci materije" ističu da su već prikupili padavine kemtrejlsa i dali ih na analizu.

- Postavlja se pitanje ko to leti iznad naših glava i šta to formira čudne oblake na nebu? Teško je, naime, poverovati da bi civilni avioni pravili polukružne putanje. A baš ta neobičnost videla se iznad Subotice u subotu! Ljudi, ko je video avion da skreće pod uglom od 90 stepeni! Veliki broj ljudi širom sveta veruje da su to vojni avioni. S obzirom na to da je i laicima jasno da Vojska Srbije ne može da traći svoje skromne resurse na takve letove, pitanje o čemu se tu radi postaje još misterioznije - ističe za Kurir Perušić i dodaje da su pojedinci na Zapadu već odneli na analizu „padavine kemtrejlsa".

- Utvrđeno je da su sadržali visoke koncentracije teških metala, štetnih po zdravlje - tvrdi Perušić i dodaje da postoji još jedna teorija - da se kemtrejlsi prave da bi se smanjio uticaj Sunca na globalno zagrevanje.
Istovremeno, hrvatska vlada je u maju zabrinutim građanima odgovorila na pitanje šta se dešava iznad njihovih glava.

„U ovom trenutku ne može se ni potvrditi ni negirati moguće tragove kemtrejlsa u zračnom prostoru republike Hrvatske", piše u odgovoru koji je potpisala premijerka Jadranka Kosor. Vlada Hrvatske objasnila je svojim građanima da svaka dojava o pojavi tog fenomena na hrvatskom nebu treba da bude dokumentovana tačnim datumom i vremenom, kao i lokacijom primećenog traga aviona, kako bi se utvrdilo o kojoj je letelici je reč. Ovo može da bude dobar savet i za Subotičane.

 

Izvor: Kurir
Postavljeno pre 13 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4806
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.