• Pregleda: 2692

U Subotici je evidentirano 11.712 nezaposlenih lica

Prema poslednjim podacima Nacionalne službe za zapošljavanje u severnobačkom okrugu evidentirano je 17.838 nezaposlenih lica. U Subotici je evidentirano 11.712 nezaposlenih lica, u Bačkoj Topoli 3.709 lica, u Malom Iđošu 2.417.
U Subotici je evidentirano 11.712 nezaposlenih lica

Ako se ovaj period poredi sa podacima iz istog perioda prošle godine kada je u severnobačkom okrugu evidentirano 18.321 lica, a u Subotici 12.252, primećujemo da se broj nezaposlenih neznatno smanjio.

Posmatrano prema starosnoj strukturi na evidenciji se nalazi 29% nezaposlenih lica preko 50 godina starosti. Broj aktivnih nezaposlenih mladih lica starosti od 15-30 godina iznosi 25%. Od ukupnog broja nezaposlenih lica, zastupljenost žena je oko 50% .

Lica posmatrana po stepenu stručne spreme imaju sledeću strukturu: u I i II stepenu stručne spreme beležimo 44% od ukupnog broja nezaposlenih lica, u III i IV stepenu stručne spreme 46%, dok je u VI i VII stepenu stručne spreme evidentirano 10% od ukupnog broja nezaposlenih lica.

Broj nezaposlenih lica u statusu osoba sa invaliditetom iznosi u severnobačkom okrugu 535, a u Subotici 402 lica. 

Od početka godine zaključno sa 31.03.2014. godine sa evidencije se zaposlilo 1058 lica, i to na određeno vreme 735 lica, na neodređeno vreme 179 lica, i 32 osobe sa invaliditetom.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
dado Odgovori
I sta sada, jel ovo neki podsetnik?
Always Ultra Odgovori
Nije se smanjio broj nego se neki nisu javili na evidenciju.
Inace - koliko su nasi poslodavci u obavezi da postuju rok trajanja konkursa ? Da li su uopste u obavezi ?
Dogodilo se da jedna fotokopirnica iz centra grada "trazi radnika". Oglas izasao u utorak , a toboze traje cak do 30.aprila. Kad medjutim - vec u sredu - cetvrtak nadrndani valjda vlasnik saopstava kandidatima da je "radnik pronadjen" i da su nove molbe uzaludne.
Da li je tog radnika primio nocu (van radnog vremena) na razgovor ili je konkurs raspisivao mozda za samog sebe ? Otkuda zna da naredni kandidati nece biti bolji od onog kojeg je pre objave konkursa vec primio ??
Sada se vise i ne glumi - smeju vam se u lice i uzivaju u svojim svinjarijama !

Zasto svi zele da nas oteraju iz ove zemlje da radimo po drzavama EU ??
tetka Odgovori
Kao odgovor Always Ultra - kriv je naš Zakon o radu /za koji poslodavci tvrde da nije dovoljno strog/. Nekada je strogo bilo regulisano : svi oglasi i konkurski su morali ići preko Nac.službe zapošljavanja, sa strogo određenim rokovima i procedurom zapošljavanja. To je poslodavcima bilo jako komlikovano pa nisu mogli BRZO zapošljavati radnike. Novi tj. postojeći Zakon o radu nije tako STROG prema poslodavcima pa rade šta hoće - a najviše prave budale od onih koji su nezaposleni.
joso Odgovori
Always Ultra-vi verovatno jos zivite u komunizmu,privatni poslodavac je obavezan da placa porez a koga ce da prima, njegova stvar,da prima po drzavnoj direktivi bili bi sti kao i parazitska javna preduzeca pa bi ubrzo propao.Sta ovde lupetate nema veze sa brojem nezaposlenih o cemu je tekst.Zato je potrebno privatizovati sve JP,sa obaveznom kontrolom cena drzave(primer severni sused).A broj nezaposlenih je tri puta veci nego sto je objavljeno.Zasto ne objave broj zaposlenih,odmah bi saznali za laz.
Always Ultra Odgovori
joso

Pa je zato najbolje da primi radnika odmah pre pocetka konkursa , jel tako ??

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
p.s. madjarski pasos u ruke i bezati odavde glavom bez obzira ( vec je gomila mladih i ne tako mladih otisla - na desetine mojih poznanika uveliko radi od Austrije do Irske za ne manje od 1000 evra mesecno i nemaju posla sa domacim barabama i lopinama).
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.