Komentara: 40
Pregleda: 23808
Video

U Subotici 30 potvrđenih slučajeva korona virusa

07.04.2020. u 15:53h
Izvor: Subotica.com
Epidemiološka situacija na teritoriji Subotice je takva da sa današnjim danom imamo registrovano ukupno 30 potvrđenih slučajeva zaraženih Kovid-19 virusom, saopštio je danas Gradski štab za vanredne situacije.
U Subotici 30 potvrđenih slučajeva korona virusa

Komandant Gradskog štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban, u današnjem obraćanju ponovio je da među obolelima nema zdravstvenih radnika, a da su zaraženi pripadnici Vojske Srbije i policije koji su bili na radnim zadacima, angažovani na prijemu ljudi koji su došli iz inostranstva, sa blagom kliničkom slikom i u stabilnom stanju.

Od juče se, kako je saopštio, u respiratornim ambulantama Doma zdravlja obavlja uzorkovanje sumnjivih na Kovid-19 infekciju pacijenata sa blagom kliničkom slikom, jer su oni trenutno najznačajniji faktor i epidemiološka karika u lancu daljeg prenošenja infekcije.

U Subotici 30 potvrđenih slučajeva korona virusa

- Povećanje broja potvrđenih slučajeva nije neočekivano, s obzirom na to da se nalazimo u petoj nedelji epidemije. Prema instrukciji Vlade, kao i usvojenih protokola lečenja za pacijente kod kojih je dijagnostikovan Kovid-19, oni se više ne mogu lečiti u kućnoj izolaciji. U skladu sa aktuelnim protokolim, pacijenti koji su pozitivni na virus upućuju se isključivo u Kovid bolnice prema teritorijalnoj i regionalnoj distribuciji, dakle sa naše teritorije u Novi Sad, odnosno na novosadski sajam - istakao je gradonačelnik.

Prvi čovek grada poručio je da se u gradu redovno vrši dezinfekcija javnih površina, naglašavajući da je to jedan od načina na koji se grad i država bore protiv epidemije novog korona virusa, ali da postoje i mnogi drugi načini koji zavise od nas samih i naše odgovornosti za sopstveno, ali i za zdravlje naših najbližih.

U Subotici 30 potvrđenih slučajeva korona virusa

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 2 nedelje
Komentara: 40
Pregleda: 23808

Povezane vesti

Povezane teme

bogdan laban

vanredno stanje

korona virus

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.