Komentara: 56
Pregleda: 36040
Video

U Subotici 27 potvrđenih slučajeva korona virusa, ima obolelih među vojskom i policijom

06.04.2020. u 14:21h > 16:13
Izvor: Subotica.com
Od poslednjeg jučerašnjeg izveštaja do danas u 15 časova testirani su uzorci 1.192 osobe od kojih je 292 pozitivno, što je ukupno 2.200 zaraženih virusom COVID19. Danas su saopštene i dve različite cifre za broj obolelih u Subotici, uz napomenu da podaci nisu usaglašeni dva dana.
U Subotici 27 potvrđenih slučajeva korona virusa, ima obolelih među vojskom i policijom

Kako je rečeno na današnjoj dnevnoj konferenciji za medije, u zdravstvenim centrima u Srbiji je hospitalizovano 1.197 pacijenata, na respiratoru se nalazi ukupno 101 pacijent, a registrovano je i novih sedam smrtnih slučajeva, ukupno 58 od 6. marta kada se pojavio prvi potvrđeni slučaj zaraze u Srbiji.

Na teritoriji Severno-bačkog okruga (Grad Subotica i opštine Bačka Topola i Mali Iđoš) sa današnjim danom registrovan je ukupno 31 potvrđeni slučaj zaraženih novim korona virusom, saopštio je Gradski štab za vanredne situacije, napominjući da je 27 osoba iz Subotice, tri osobe iz Bačke Topole i jedna iz Malog Iđoša. Kako je saopšteno, među obolelima su i pripadnici Vojske Srbije i policije koji su bili na radnim zadacima, dok među obolelima nema zdravstvenih radnika.

Nešto kasnije epidemiolog Predrag Kon je čitao broj obolelih po gradovima. Po tim podacima u Subotici je registrovano 16 obolelih, što je za 11 manje nego što je danas saopštio Gradski štab za vanredne situacije. Na konferenciji je potom precizirano da nemaju ažurirane podatke po gradovima, odnosno da su oni od pre dva dana.

U Subotici 27 potvrđenih slučajeva korona virusa, ima obolelih među vojskom i policijom

Na teritoriji Grada Subotice, zaključno sa jučerašnjim danom, pod merom obavezne samoizolacije nalazi se 1.472 građana, dok je u opštini Bačka Topola pod ovom merom 282 građana. U proteklih nekoliko dana, zabeležen je jedan slučaj kršenja samoizolacije, zbog čega je nesavesnom građaninu izrečena mera kućnog pritvora od 30 dana.

U nastavku možete da pogledate kompletnu konferenciju za novinare u Vladi Srbije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 11 meseci
Komentara: 56
Pregleda: 36040

Povezana vest

Povezane teme

gradski štab za vandredne situacije Subotica

vanredno stanje

korona virus

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.