Komentara: 1
Pregleda: 3136

U sredu gala tamburaški koncert - Mira Temunović, pola veka sa tamburom

28.11.2022. u 13:47h
Izvor: Subotica.com
Povodom obeležavanja 50 godina sa tamburom profesorke i dirigenta Mire Temunović, u sredu, od 19 u Sinagogi biće upriličen gala tamburaški koncert na kom će nastupiti članovi orkestra "Festival bunjevačkih pesama".
U sredu gala tamburaški koncert - Mira Temunović, pola veka sa tamburom

Na koncertu će nastupiti članovi dečjeg tamburaškog orkestra, kao i velikog festivalskog orkestra, a ovu muzičku svečanost uveličaće i gosti iz Hrvatske.

U poslednjem delu koncerta publici će se predstaviti članovi Akademskog tamburaškog orkestra "Štrosmajer" iz Osijeka, kao i studenti tambure na osiječkoj Akademiji umetnosti. Za kraj, zajedno ćemo odsvirati jedu kompoziciju, a na sceni će nam se pridružiti i članovi katedralnog hora "Albe Vidaković" - najavljuje Vojislav Temunović, potpredsednik Hrvatskog muzičkog udruženja "Festival bunjevačkih pesama".

U sredu gala tamburaški koncert - Mira Temunović, pola veka sa tamburomOvim gala koncertom biće obeleženo 50 godina "druženja" sa tamburom, dirigenta i profesorke Muzičke škole Mire Temunović. 

- Postoji niz stvari u mojoj karijeri na koje sam jako ponosna, a među njima je i činjenica da smo 1995. godine prvi u Srbiji otvorili katedru za tamburu na srednjoškolskom nivou, tako da sam ja bila prvi predavač tambure u Srednjoj  muzičkoj školi. Odlučili smo i da pokrenemo Festival vojvođanske tambure. On se održava već 19 godina i svake godine je u drugom gradu. Naša Muzička škola je lider u tamburaštvu i na to sam izuzetno ponosna - istakla je Mira Temunović koja je dobitnica brojnih nagrada i priznanja - Samo jedna od njih je nagrada za životno delo koju mi je 2017. godine dodelila Zajednica muzičkih i baletskih škola Srbije.U sredu gala tamburaški koncert - Mira Temunović, pola veka sa tamburom

Iako je ulaz na koncert besplatan potrebno je prikazati ulaznice koje se mogu podići u prostorijama Hrvatskog nacionalnog veća, radnim danima od 8 do 15h, kao i na info pultu Sinagoge, radnim danima od 10 do 18h. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 3136
Povezane teme

tamburaši

tamburaški orkestar

koncert tamburaške muzike

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.