Komentara: 6
Pregleda: 9299
Video

U Srbiji novih 73 obolelih od virusa korona, preminulo dvoje ljudi

26.03.2020. u 16:32h
Izvor: Subotica.com
Od juče u 15 časova do danas u isto vreme testirani su uzorci 295 osoba od kojih je 73 pozitivno i 222 negativno na novi korona virus. U toku noći od posledica virusa COVID19 preminulo je još troje ljudi.
U Srbiji novih 73 obolelih od virusa korona, preminulo dvoje ljudi

U našoj zemlji ukupno je zaraženo 457 ljudi, a život je do sada izgubilo sedam ljudi.

- Preminuo je K.S. (1940), koji je bio hospitalizovan u Klinici za infektivne bolesti KCS, poslednjih nekoliko dana se nalazi na respiratoru i lekari su mu se borili za život. Inače je bolovao od kardiomiopatije, imao je hipertenziju, hroničnu opstruktivnu bolest pluća i dijabetes melitus – rekla je Verica Jovanović, direktorka Zavoda za javno zdravlje „Batut“. – Druga žrtva je ženska osoba P.B. (62) koja je bila hospitalizovana u Kliničkom centru Niš i koja se nalazila na respiratoru i pod stalnom pažnjom medicinskih timova, koji su učinili sve da je spasu. Ipak je došlo d do letalnog ishoda, a preminula je hronično lečila arterijsku hipertenziju i dijabetes, kao i reumatoidni artritis.

Medicinski stručnjaci su još jednom apelovali na građane da poštuju preporuke lekara, poštuju mere samoizolacije i ne uzimaju lekove, naročito ne antibiotike, na svoju ruku.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 4 nedelje
Komentara: 6
Pregleda: 9299
Povezane teme

korona virus

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.