Komentara: 36
Pregleda: 12781
Video

U Srbiji još 148 zaraženih virusom korona

04.04.2020. u 17:25h
Izvor: Subotica.com
U Srbiji još 148 zaraženih virusom korona

Od poslednjeg jučerašnjeg izveštaja do danas u 15 časova testirani su uzorci 645 osoba od kojih je 148 pozitivno na virus COVID 19, od čega 22 sa teritorije Vojvodine. Hospitalizovano je ukupno 1.046 pacijenata, a na respiratoru je njih 89. Do sada je registrovano ukupno potvrđenih slučajeva 1.620, a usled posledica virusa život je izgubilo još pet ljudi, ukupno 44.

- Uspešno smo testirali 6.401 osobu, uspeli smo da održimo stvar pod kontrolom, da dobijemo još jedan dan. Važno je istaći da se nismo pridržavali ovakvih mera, i da one nisu kakve jesu, cifre obolelih bi verovatno bile deset puta veće. - rekao je dr Goran Stevanović, načelnik Klinike za tropske i infektivne bolesti - Ciframa nismo zadovoljni, i dalje postoji realna mogućnost da se situacija pogorša, ali ako svi uložimo dovoljno napora imamo dobre šanse da ovo završimo uspešno.

Na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine trenutno se leče 84 pacijenta obolela od virusa, od čega je njih petoro priključeno na mehaničku ventilaciju.

BROJ OBOLELIH U SUBOTICI javnost trenutno ne zna precizno, nije se znao ni otprilike do juče prepodne kada je pokrajinski sekretar dr Zoran Gojković saopštio podatak za ceo Severno-bački okrug. Istog dana, ranije prepodne, poslali smo molbu Gradskom štabu za vanredne situacije da nam se dostavi taj podatak, s obzirom da imaju tu mogućnost, međutim tu informaciju još uvek nismo dobili. Iako je od poslednjeg preseka po gradovima prošlo skoro nedelju dana, iako se taj podatak i neki drugi relevantni saopštavaju za druge gradove kako od strane samih rukovodećih ljudi gradova, lokalnih stručnjaka, pa čak i od visokopozicioniranih državnih funkcionera, u Subotici se ti podaci ne saopštavaju, čime se dozvoljavaju spekulacije i posledično unosi se nemir među građane.

Što se tiče građana na teritoriji Grada Subotice koji se nalaze pod merom obavezne samoizolacije taj broj je 1.505 (62 manje nego juče), dok je u opštini Bačka Topola pod ovom merom 274 građana (31 manje nego dan ranije).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 3 nedelje
Komentara: 36
Pregleda: 12781

Povezana vest

Povezane teme

vanredno stanje

korona virus

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.