Komentara: 0
Pregleda: 1649
Foto

U školi "Ivan Sarić" obeležen Nacionalni dan knjige

01.03.2023. u 09:30h
Izvor: Subotica.com
U školi "Ivan Sarić" obeležen Nacionalni dan knjige

Simbolično, u 11:55h, u biblioteci Tehničke škole "Ivan Sarić" juče su se okupili đaci ove škole i gimnazijalci kako bi poslali poruku da je krajnje vreme da se okrenemo knjigama, kulturi i umetnosti. Ljubitelji lepe reči iz ove dve škole čitali su naglas odlomke iz omiljenih knjiga, a svečanost je praćena zvucima flaute, gitare, violine, violončela i klavira.

U školi "Ivan Sarić" obeležen Nacionalni dan knjige

U našoj školi se po drugi put obeležava Nacionalni dan knjige. Iako smo tehnička škola, naši đaci vole da čitaju i to ne samo stučnu literaturu i obavezne lektire, već ima i onih koji se interesuju za psihologiju, pedagogiju i druge društvene discipline i nauke. U školskoj biblioteci imamo više od 20 hiljada primeraka i svako može da pronađe ono što ga interesuje - priča Tatjana Tot Karakaš, bibliotekarka u Tehničkoj školi "Ivan Sarić".

Da đaci iz ove škole čitaju najrazličitiju literaturu potvrđuje i maturant Lazar Popović.

U školi "Ivan Sarić" obeležen Nacionalni dan knjige

I sam sam među onima koji vole da čitaju. Biram pretežno istorijske knjige, naročito one o istoriji srpskog naroda - navodi Lazar.

Među subotičkim gimnazijalcima mnogo je onih koji neguju lepu reč, koji vole poeziju, kao i knjige na stranim jezicima.

U školi "Ivan Sarić" obeležen Nacionalni dan knjige

- Naši učenici imaju zaista mnogo interesovanja i, uz obavezne lektire, čitaju naučna štiva, naslove iz popularne književnosti, a rado čitaju i knjige na nemačkom, engleskom, francuskom i italijanskom jeziku - ponosno ističe Maja Savić, bibliotekar u Gimnaziji "Svetozar Marković.

U cilju popularizacije čitanja među vršnjacima đaci iz ove dve škole juče su naglas čitali odlomke iz omiljenih knjiga u biblioteci, u holu školske zgrade, kao i u svečanoj sali. 

Izvor: Subotica.com
Obeležavanje Nacionalnog dana knjige Obeležavanje Nacionalnog dana knjige Obeležavanje Nacionalnog dana knjige Obeležavanje Nacionalnog dana knjige Obeležavanje Nacionalnog dana knjige Obeležavanje Nacionalnog dana knjige Obeležavanje Nacionalnog dana knjige Obeležavanje Nacionalnog dana knjige
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 1649
Povezane teme

gimnazija svetozar marković

tehnička škola ivan sarić

nacionalni dan knjige

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.