Komentara: 1
Pregleda: 1235
Foto

U SKC „Sveti Sava“ održana Svetosavska akademija

29.01.2024. u 11:44h
Izvor: Subotica.com
Koliko generacije koje dolaze znaju o životu i delu Svetog Save i kako odvažno koračaju putem koji je on utabao pokazali su učesnici Svetosavske akademije u Srpskom kulturnom centru „Sveti Sava“.
U SKC „Sveti Sava“ održana Svetosavska akademija

Edukativnim filmom, pesmom i recitalima deca i omladina pokazali su da je duh svetosavlja itekako živ i snažan.

- Svetosavsku akademiju, uz osvećenje i lomljenje kolača i paljenje sveće pred ikonom Svetog Save, pripremili su učenici i profesori subotičkih škola. U programu su učestvovali od onih najmlađih do učenika srednjih škola, a pre svega to je jedno lepo druženje i topla atmosfera – kaže Mile Tasić, predsednik SKC „Sveti Sava“. – Kada  vidimo toliko mladih i dece koja dolaze ovde i koja počinju da shvataju značaj ovog praznika i učestvuju u programu u velikoj meri ofrabruje da ono što je najvrednije u nas, kulturni i duhovni deo neće zamreti. Sva ova deca oko nas će nastaviti ono što smo mi do sada radili.

U SKC „Sveti Sava“ održana Svetosavska akademija

U SKC „Sveti Sava“ održana Svetosavska akademija

Među učesnicima programa bili su mališani dečjeg crkvenog hora „Emanuil“, koji su pokazali i kakve sve pesme o Svetom Savi znaju.

- Tradicionalno učestvujemo u Svetosavskoj nedelji a sada su tu najbolji recitatori iz hora, koji su pripremili recitale o Svetom Savi. Naša deca vole da nastupaju, naučili su veoma zahtevne recitale i sigurna sam da je i publika uživala i da smo svi zajedno naučili nešto novo – ističe Isidora Ana Stambolić, rukovodilac hora.

U SKC „Sveti Sava“ održana Svetosavska akademija

 

Izvor: Subotica.com
Svečana Svetosavska akademija i nastup horova Svečana Svetosavska akademija i nastup horova Svečana Svetosavska akademija i nastup horova Svečana Svetosavska akademija i nastup horova Svečana Svetosavska akademija i nastup horova Svečana Svetosavska akademija i nastup horova Svečana Svetosavska akademija i nastup horova Svečana Svetosavska akademija i nastup horova
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 meseca i 4 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 1235
Povezane teme

svetosavska nedelja

srpski kulturni centar sveti sava

svetosavska akademija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.