Komentara: 0
Pregleda: 1640
Foto

U Sinagogi održan kulturni program posvećen žrtvama Holokausta, nastupili profesori i đaci Muzičke škole

27.01.2023. u 13:06h
Izvor: Subotica.com
Povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta sinoć je, u Sinagogi, održan javni školski čas u okviru kog su nastupili đaci i profesori subotičke Muzičke škole.
U Sinagogi održan kulturni program posvećen žrtvama Holokausta, nastupili profesori i đaci Muzičke škole

Širom sveta obeležava se Dan sećanja na žrtve Holokausta, kao i godišnjica oslobođenja najozloglašenijeg logora smrti Aušvic - Birkenau. Tim povodom, u Sinagogi je juče upriličen kulturni program. Publika je imala priliku da čuje kompozicije posvećene onima koji nisu preživeli strahote Holokausta. 

- Ideja za ovaj koncert potekla je od Hajnalke Ileš iz Fondacije "Subotička sinagoga", a mi smo se rado odazvali pozivu da učestvujemo u obeležavanju ovako značajnog datuma. Profesori i đaci srednje Muzičke škole svirali su kompozicije koje su posvećene upravo žrtvama Holokausta, poput teme iz filma "Šindlerova lista". Pesmu "Hallelujah" Leonarda Koena izveli su članovi dečjeg hora osnovne Muzičke škole - objašnjava direktorka Muzičke škole Dragana Nikolić - Naši srednjoškolci imaju i opšteobrazovne premete, poput istorije i književnosti. Tako da su i profesori tih predmeta uzeli učešće i pripremili za đake prigodne tekstove posvećene žrtvama Holokausta.

U Sinagogi održan kulturni program posvećen žrtvama Holokausta, nastupili profesori i đaci Muzičke škole

Izvor: Subotica.com
Javni školski čas povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta Javni školski čas povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta Javni školski čas povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta Javni školski čas povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta Javni školski čas povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta Javni školski čas povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta Javni školski čas povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta Javni školski čas povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1640
Povezane teme

sinagoga

muzička škola

subotička sinagoga

holokaust

dragana nikolić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.