Komentara: 3
Pregleda: 3956

U septembru mesta za 300 učenika u prvom razredu Gimnazije "Svetozar Marković"

19.04.2013. u 04:20h
Izvor: RTV Yueco
Gimnazija „Svetozar Marković“ u septembru će u prvi razred upisati 10 odeljenja đaka. Ovu školu trenutno pohađa 1019 učenika raspoređenih u 37 odeljenja. Nastava se odvija na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku na društveno-jezičkom, prirodno-matematičkom i opštem smeru. Prema statističkim podacima škole 97 % učenika koji završe Gimnaziju nastavlja dalje školovanje.
U septembru mesta za 300 učenika u prvom razredu Gimnazije "Svetozar Marković"

Gimnaziju „Svetozar Marković“ ove školske godine završava 266 učenika. Ovih 9 odeljenja đaka četvrtih razreda školsku godinu će završiti 22. maja kada im predstoji trka za upis na fakultete. Učenici IV 2 odeljenja prirodno-matematičkog smera sa kojima smo razgovarali kažu da se nisu pokajali izborom škole koji su napravili pre 4 godine.

Gimnaziju pohađa 1019 učenika raspoređenih u 37 odeljenja. U septembru će u prvim razredima biti mesta za 10 odeljenja sa po 30 đaka. Na društveno-jezičkom smeru biće četiri odeljenja na srpskom jeziku, 2 na prirodno-matematičkom , dok će na mađarskom biti mesta za đake u 1 odeljenju na prirodno-matematičkom smeru, 1 na društvenom i 1 na opštem smeru. U septembru će osmaci moći da upišu i 1 odeljenje opšteg smera na hrvatskom jeziku.Učenici osmog razreda će 11. maja moći da posete Dan otvorenih vrata Gimnazije.

Prema podacima škole, 97 % đaka koji završe Gimnaziju „Svetora Marković“ nastavljaju dalje školovanje na nekom od fakulteta u zemlji i inostranstvu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 1 nedelju
Komentara: 3
Pregleda: 3956
Povezane teme

gimnazija subotica

gimnazija svetozar marković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.