Komentara: 13
Pregleda: 7121

U protekla 24 časa u Subotici potvrđena 162 slučaja zaraze korona virusom, 185 pacijenata na bolničkom lečenju

09.12.2020. u 17:43h
Izvor: Subotica.com
U protekla 24 časa u Subotici potvrđena 162 slučaja zaraze korona virusom, 185 pacijenata na bolničkom lečenju

U jutrošnjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Subotica navodi se da su u protekla 24 časa u Subotici registrovana 162 slučaja zaraze virusom Kovid-19. Dan ranije potvrđeno je 127 slučajeva.

U Kovid ambulantama u Harambašićevoj i Kumičićevoj ulici u ponedeljak je testirano 326 osoba, u utorak deset manje, a i danas su ambulante bile pod velikim pritiskom.

- Virus je i dalje aktivan i veoma uporan. To potvrđuje i broj pacijenata koji su ove sedmice dolazili na testiranje. Za vikend je bio blagi pad i ponadali smo se da će to biti trend, međutim od ponedeljka ponovo preko tri stotine testiranja - kaže Ivanka Beoković, direktorka Doma zdravlja Subotica. - Veliki je pritisak na naše kapacitete, i mi medicinski radnici se borimo da ostanemo zdravi i da možemo da pomažemo građanima, ali sve je teže organizovati se, bukvalno svaki dan pravimo novi raspored.

U protekla 24 časa u Subotici potvrđena 162 slučaja zaraze korona virusom, 185 pacijenata na bolničkom lečenjuSubotička bolnica je tokom popodneva izvestila da je u protekla 24 časa u njihovoj Kovid respiratornoj ambulanti obavljeno 75 pregleda, da su 23 pacijenata zadržana na bolničkom lečenju u kovid bloku, a 20 otpušteno na kućno lečenje i izolaciju.

Na bolničkom lečenju u Kovid delu bolnice nalazi se 185 pacijenata, na intenzivnoj nezi 17, petnaest na mehničkoj ventilaciji.

Građani koji imaju simptome (temperaturu, bol/grebanje u grlu, kašalj, bol u grudima, kratak dah, gubitak čula ukusa/mirisa) treba da se jave u Kovid ambulante u Harambašićevoj i Kumičićevoj ulici, koje rade svaki dan od 7 do 22 časa. U obe ambulante mogu da se urade sva tri testa.

- U poslednje vreme radimo najviše antigene testove koji su izuzetno pouzdani, senzitivni i brzi, radimo PCR testove za pacijente koji su sa simptomima duže od šest dana, kao i serološke testove  - dodaje Beoković. - Testova za sada imamo dovoljno, najveći problem su nam medicinski radnici, ali i to se nekako snalazimo.

Dispanzer za žene od danas je podeljen na zelenu i crvenu zonu, od kojih se u prvoj primaju samo trudnice i žene sa hitnim stanjima u ginekologiji, dok je u drugom, fizički odvojenom delu, omogućen pregled kovid pozitivnim trudnicama i zbrinjavanje kovid pozitivnih žena sa hitnim ginekološkim stanjima.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 13
Pregleda: 7121
Povezane teme

korona virus

epidemija korona virusa

korona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.