Komentara: 5
Pregleda: 1927

U pripremi formiranje Kancelarije za inkluziju Roma

30.08.2017. u 15:17h
Izvor: Subotica.com
Sa današnje sednice Vlade Vojvodine, pokrajinskoj Skupštini upućen je Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o osnivanju Kancelarije za inkluziju Roma u gradovima Subotica, Kikinda i Pančevo.
U pripremi formiranje Kancelarije za inkluziju Roma

Kako se navodi u saopštenju pokrajinske Vlade, pored usklađivanja sa Statutom AP Vojvodine i drugim pozitivnim propisima,  predlažu se i nove odredbe kojima se daje  mogućnost uređenja unutrašnje organizacije Kancelarije organizovanjem izdvojenih organizacionih jedinica - ogranaka i propisuje imenovanje direktora na osnovu prethodno raspisanog konkursa.

U saopštenju se navodi i da cilj formiranja regionalnih kancelarija u Kikindi, Subotici i Pančevu - gradovima na čijim teritorijama i živi najveći broj pripadnika romske nacionalne zajednice, jeste uspostavljanje bolje komunikacija između Kancelarije za inkluziju Roma i Pokrajinske vlade  sa romskom populacijom, zatim lakši pristup svim aktivnostima koje pripadnicima romske populacije omogućavaju Kancelarija za inkluziju Roma i Pokrajinska vlada, kao i efikasnije pristup uslugama imajući u vidu socio-ekonomsku situaciju u kojoj Romi žive.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 8 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 1927
Povezane teme

Romi u Subotici

Romska zajednica

kancelarija za inkluziju roma

romska nacionalna manjina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.