• Pregleda: 14738

U požaru na Makovoj sedmici poginula 91-godišnja žena

Jutros na Makovoj sedmici, kako se za sada pretpostavlja, usled gušenja udisanjem dima nastalog nakon izbijanja požara u kući u kojoj je živela, preminula je 91-godišnja Subotičanka.
Foto: Ilustracija (arhiva)
U požaru na Makovoj sedmici poginula 91-godišnja žena

Kako nezvanično saznajemo, preminula je starija ženska osoba, ozbiljno narušenog zdravstvenog stanja, koja je živela sama. Subotičanku I.T.B. (91) pronašli su pripadnici Vatrogasno-spasilačkog bataljona, koji su po pozivu izašli na lice mesta kako bi požar doveli pod kontrolu, a zatim i ugasili stambeni objekat na Makovoj sedmici u kojem je starija gospođa živela.

Takođe, nezvanično, sumnja se da je požar prouzrokovao stari nameštaj koji je se proširio preko kaljeve peći u nesporednoj blizini. Vatrena stihija je brzo zahvatila veći deo prostorije u kojoj je gospođa boravila, a koja zbog slabije pokretnosti, nije uspela bezbedno da izađe iz doma koji se iz minuta u minut sve više ispunjavao gustim dimom. Ni pomoć ljudi iz komšiluka koji su pritekli, nije pomogla da vremešna gospođa bude bezbedno spašena.

GORELA AUTOMEHANIČARSKA RADIONICA

Nepuna 24 časa pre, nedaleko od te lokacije, u Kosovskoj ulici, u susednoj Mesnoj zajednici "Dudova šuma", vatrogasci-spasioci su takođe imali još jednu u nizu intevencija u kojima su spašavali živote i materijalna dobra.

Automehaničarska radionica u Kosovskoj

U tom slučaju došlo je do požara u automehaničarskoj radionici, usled kojeg je nastala ogromna materijala šteta, procenjena na ne manje od 100.000 evra, iako su hitne službe uspele da spreče dalje širenje vatre i time sačuvaju druga materijalna dobra.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

3
Lela Odgovori
Tužno. još tužnije mi je to da starica od 91 godinu "živi sama"! Ako nije imala svoju porodicu, li je imala al nisu brinuli o njoj gde je bio Centar za socijalni rad u ovakvim slučajevima? Ili možda nije bila u evidenciji?
Uvek u pravu Odgovori
Po kriterijumima ove države ona nije zaslužila da se nađe u bilo kakvoj evidenciji i niko o njoj nije morao da vodi računa. Toliko država brine o nama , baš joj hvala.
Suboticanin Ljuti Odgovori
tuga
sama 91-godisnja zena

kako stvari stoje u ovoj drzavi ostace samo starci jer mladji odose za boljim zivotom
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.