• Pregleda: 29596

Požar u automehaničarskoj radionici, velika materijalna šteta, nema povređenih

U požaru koji je izbio jutros oko pola 10 u automehaničarskoj radionici u Kosovskoj ulici nije bilo povređenih, ali se materijalna šteta procenjuje na minimalno 100.000 evra. Vatrogasci-spasioci su intervenisali sa šest vozila.
Požar u automehaničarskoj radionici, velika materijalna šteta, nema povređenih

Požar u automehaničarskoj radionici u Kosovskoj ulici, kako saznajemo, izbio je tokom prepodnevnih časova, oko pola 10, za vreme radnog vremena servisa. Vatra se brzo proširila na nekoliko radnih prostorija i samo zahvaljujući pribranosti ljudi koji su se zatekli u tom nesrećnom trenutku nije bilo povređenih, ali materijalna šteta je izuzetno velika. Izgorelo je nekoliko automobila, a uništeno je i više radnih mašina kao i mehaničarskog alata.

- Još uvek nismo sigurni šta je uzrok zapaljivanja, možda je varnica iz peći u radionici. Sve se vrlo brzo desilo - kaže neutešni vlasnik zanatske radnje, koji na osnovu dosadašnjeg sagledavanja posledica vatrene stihije procenjuje da šteta nije manja od 100.000 evra. - Zahvalan sam vatrogascima što su na profesionalan način i spretno, kako se i očekuje od njih, izašli i dali sve od sebe da obuzdaju požar. Najvažnije je da niko nije povređen!

Zahvaljujući odlučnoj reakciji vatrogasaca-spasilaca, pre svega brzom izlasku i stavljanja požara pod kontrolu, sprečeno je širenje na susedne objekte. I posle 5 časova od izbijanja požara vatrogasne ekipe su na licu mesta, dežuraju kako se požar ne bi naknadno aktivirao, dok je u toku raščišćavanje haosa koji je vatra ostavila iza sebe.

U Policijskoj upravi Subotica nam je potvrđeno da su po pozivu pripadnici Vatrogasno-spasilačkog bataljona izašli oko 10 časova, nedugo po izbijanju požara. U akciji je učestvovalo šest vatrogasnih vozila i trinaest vatrogasca.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

9
SU Odgovori
Bravo za vatrogasce
Nikola Odgovori
ABC DRVARA. DA GRAĐANI BOLJE ZNAJU
kojot
Otkud u ABC drvari automehanicarska radionica?
Aj daj Odgovori
ABC drvara-ne spominju se vatrogasci koji su iz B.Topole došli u pomoć..da li će posle ove nemile scene neko podeliti vozila vatrogasnim društvima na terenu? Seoska područja su pod "zaštitom" old tajmera..Primer tavankut vozilo jedno jedino na 7000 duša-godina proizvodnje 1971-e..
Sofi
To je vozilo DVD-a. A vatrogasna brigada u Subotici je zadnjih par godina dobila nekoliko vozila. Zadnje krajem 2019.
Istina... Odgovori
Osiguranje vise placa od trzista nekretnina.
Ivan Odgovori
Šteta.Važno da nema žrtava.
pera Odgovori
nadajmo se da je bilo sve osigurano,najbitnije da niko nije nastradao.neukusna su nagađanja po gradu i poređenje sa vatrom u jednom hotelu
Aj daj Odgovori
@ SOFI -Navalno vatrogasno vozilo marke "DAJC" sa zapreminom od 2200-litara vode i pratećom opremom, nije u vlasništvu DVD" TAVANKUT" Nego je u vlasništvu MUP-a R Srbije. Isto je staro četrdeset i devet godina. Nemože se registrovati i zbog toga se pokušava prepisati DVD-u "TAVANKUT"..........
DVD "Tavankut " nije dobio nijedno vozilo iako se pokriva veliki teren-95 kvadratni kilometara, 600 hektara šume, 3000 domaćinstava.........
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.