Komentara: 4
Pregleda: 1472

U ponedeljak počinje "Nedelja pravoslavlja"

31.03.2023. u 11:00h
Izvor: Subotica.com
Kulturno-duhovna manifestacija "Nedelja pravoslavlja" koju tradicionalno organizuje SKC "Sveti Sava" počinje u ponedeljak, 3. aprila i trajaće do subote, 8. aprila. Najveća stalna manifestacija u Zadužbini Dušana Radića ove godine će biti u znaku obeležavanja tri veka od početka gradnje subotičkog hrama Svetog Vaznesenja Gospodnjeg.
U ponedeljak počinje "Nedelja pravoslavlja"

U ponedeljak, od 19h je na programu svečano otvaranje, kao i beseda vladike bačkog, dr Irineja Bulovića, a potom će biti otvorena izložba "Snaga i utičište: 300 godina hrama Sv. Vaznesenja Gospodnjeg u Subotici", autora Gorana Bolića (konzervator i restaurator).

U utorak, 4. aprila prof. dr Boris Stojkovki će kroz predavanje "Najstarija istorija subotičkih Srba i podizanje hrama Vaznesenja Gospodnjeg" predstaviti dugu istoriju srpskog stanovništva na ovom prostoru.

U sredu, 5. aprila na programu je projekcija filma "30 godina sabornosti - na mnogaja ljeta". U pitanju je film o 30 godina rada SKC "Sveti Sava" koji je snimljen uz podršku Kulturnog centra Vojvodine "Miloš Crnjanski" povodom obeležavanja tri decenije rada Centra.

U četvrtak, 6. aprila u Zadužbini Dušana Radića biće predstavljen književni portret dr Duška Babića, književnika i upravnika Srpske književne zadruge. O njegovom stvaralaštvu govoriće pisac Dragan Lakićević i profesor književnosti dr Maja Stokin.

U petak, 7. aprila na sceni "Jadran" na repertoaru je monodrama u izvođenju Nenada Jezdića "Knjiga o Milutinu - knjiga prva", po tekstu Danka Popovića u režiji Egona Savina (produkcija Zvezdara teatar). Karte po ceni od 900 dinara mogu se kupiti na biletarnici Narodnog pozorišta.

Poslednjeg dana manifestacije, u subotu, na programu je duhovna tribina po blagoslovu vladike bačkog, dr Irineja Bulovića.

Svi najavljeni programi počinju u 19h, a biće emitovani i na youtube kanalu SKC "Sveti Sava"

Posetioci će izložbu mogi da pogledaju od 3. do 30. aprila, radnim danima od 10 do 14h.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 11 meseci i 2 nedelje
Komentara: 4
Pregleda: 1472
Povezane teme

skc sveti sava

nedelja pravoslavlja

zadužbina dušana radića

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.