Komentara: 6
Pregleda: 4648

U ponedeljak počinje „Klincijada“

22.05.2015. u 18:01h
Izvor: RTV City
Naredna nedelja biće u znaku naših najmlađih sugrađana, jer se od 25. do 29. maja održava XXIX Klincijada, najveća dečija manifestacija koja ima dugogodišnju tradiciju. Kao i svake, i ove godine na nekoliko lokacija u gradu očekuju nas izložba likovnog i govornog stvaralaštva mališana, muzički i plesni program, kao i tradicionalni koncert dečijih orkestara i horova „Nevzeta Kadirić“. Centralna manifestacija Klincijade održaće se 28. maja u Hali sportova.
U ponedeljak počinje „Klincijada“

Klincijada predstavlja tradicionalnu smotru dece predškolskog uzrasta, koja u saradnji sa svojim vaspitačima svake godine osmišljavaju nastupe za ovu manifestaciju. Ovakav vid javnog nastupa je prema rečima pedagoga veoma važan u odrastanju dece, i pruža im priliku da pokažu sve ono što su tokom nekoliko meseci vredno pripremali.

Poznato je da su mališani u predškolskom uzrastu nesigurni i nerado učestvuju u grupnim aktivnostima. Iz tog razloga veliki značaj pridaje se aktivnostima koje pospešuju grupni rad.

Ovogodišnji program Klincijade činiće 54 tačke, a nastupiće između 1.200 i 1.300 dece iz 22 objekta PU „Naša radost“. Manifestacija će imati i goste izBečeja, Odžaka, vrtića „Naše nade“, i Doma za decu ometenu u razvoju „Kolevka“.

U ponedeljak počinje „Klincijada“

Programi će se održavati u prostorijama HKC „Bunjevačko kolo“ 25., 26., i 27. maja, dok će centralna manifestacija biti održana 28. maja u Hali sportova. VII Memorijalni koncert „Nevzeta Kadirić“ biće održan u petak 29. maja u Velikoj većnici s početkom u 18 časova. Sledeće godine Klincijada proslavlja jubilej, 30 godina održavanja, a u planu su objavljivanje monografije, i mnogobrojna gostovanja.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 4648
Povezane teme

klincijada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.