Komentara: 3
Pregleda: 3236
Foto

U Politehničkoj školi dodeljeni prvi sertifikati za priznavanje prethodnog učenja 

13.10.2021. u 15:26h
Izvor: Subotica.com
U Politehničkoj školi danas su dodeljeni sertifikati za prvih 13 kandidata koji su svoja znanja i veštine stekli kroz radno ili životno iskustvo, a potvrdili su ih kroz postupak priznavanja prethodnog učenja.
U Politehničkoj školi dodeljeni prvi sertifikati za priznavanje prethodnog učenja 

Na ovaj način njihovo znanje je dobilo formalnu potvrdu, koja će im i te kako pomoći u daljem životu i radu.

- Pre dve sam zaposlen kao pomoćni radnik u kompostilištu, ali sam završio obuku da rukujem mašinama. I pre toga sam radio, ali sada imam papir da umem da radim i verujem da će mi koristiti u daljem radu. Biće lakše da pronađem neki drugi posao, svuda pitaju da li imamo diplomu - rekao je Jožef Revid, radnik Regionalne deponije.

U Politehničkoj školi dodeljeni prvi sertifikati za priznavanje prethodnog učenja Subotička Politehnička škola je prva u Srbiji koja je sprovela obuku za priznavanje prethodnog učenja i polaznicima izdala sertifikate.

- Ministarstvu je ovo izuzetno bitno, zato što je ovo prvi put da sprovodimo na ovaj način priznavanje prethodnog učenja. Politehnička škola je jedan od pionira svega ovoga. Mi smo doneli zakonodavni okvir, uskladili sve naše zakone koji ovo propisuju i pravilnik, kao podzakonski akt kojim je sve ovo propisano. Trebao nam je neko da to ispilotira, da vidimo kako deluje i kako radi praktično na terenu i, samim tim, ulazimo u jedan proces za koji se nadamo da će biti dugotrajan i izuzetno kvalitetan, pre svega kada govorimo o celoživotnom učenju i obrazovanju odraslih - objasnio je Miloš Blagojević, pomoćnik ministra prosvete.

U Politehničkoj školi dodeljeni prvi sertifikati za priznavanje prethodnog učenja Srđan Samardžić, član Gradskog veća zadužen za oblast privrede, podsetio je da Grad Subotica podržava dualno obrazovanje i zanatlijska zanimanja.

- Grad Subotica, kao jedan od pionira dualnog obrazovanja u našoj zemlji, na vreme je prepoznao njegov značaj i pruža podršku školama u obrazovanju svih obrazovnih profila. U cilju nesmetanog funcionisanja zajednice, Grad stipendira učenike deficitarnih struka i dodeljuje 30 stipendija učenicima - podsetio je Samardžić.

Za Politehničku školu ovo je bila velika prilika i veliki korak u njenom radu.

Priznavanje prethodnog učenja je nešto što je decenijama nedostajalo kod profila u građevinarstvu. Sertifikate će dobiti prvih 13 kandidata, a već nastavljamo sa obukom za zidare i rukovaoce građevinskih mašina - dodao je Iso Planić, direktor Politehničke škole.

U Politehničkoj školi dodeljeni prvi sertifikati za priznavanje prethodnog učenja Obuka je značajna i za poslodavce, koji sada imaju potvrdu da su njihovi radnici kompetentni za posao koji obavljaju.

- Imamo tehnologiju koja mora uvek da se razvija i prati standarde, a to isto treba da prate i zaposleni, zato je ovo veoma važno za naše radnike - kazao je Gligor Gelert, direktor Regionalne deponije.

Izvor: Subotica.com
Dodela sertifikata kadidatima povodom priznavanja prethodnog učenja Dodela sertifikata kadidatima povodom priznavanja prethodnog učenja Dodela sertifikata kadidatima povodom priznavanja prethodnog učenja Dodela sertifikata kadidatima povodom priznavanja prethodnog učenja Dodela sertifikata kadidatima povodom priznavanja prethodnog učenja Dodela sertifikata kadidatima povodom priznavanja prethodnog učenja Dodela sertifikata kadidatima povodom priznavanja prethodnog učenja Dodela sertifikata kadidatima povodom priznavanja prethodnog učenja
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3236
Povezane teme

politehnička srednja škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.