Komentara: 19
Pregleda: 12897

U policijskoj akciji "Aurora" uhapšeno 270 osoba, među njima i Subotičani

23.03.2018. u 16:05h
Izvor: Subotica.com
Na teritoriji više policijskih uprava, u akciji „Aurora“, uhapšeno 270 osoba, zaplenjeno oko 30 kilograma narkotika i veća količinu oružja, saopštio je MUP Srbije. U ovoj akciji uhapšena su i dva Subotičana zbog sumnje da su se bavila uzgojom i preprodajom marihuane.
U policijskoj akciji "Aurora" uhapšeno 270 osoba, među njima i Subotičani

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u prethodna dva dana u akciji „Aurora“ koja je sprovedena na teritoriji više policijskih uprava u Srbiji u cilju suzbijanja opšteg kriminala uhapsili su 270 osoba, zaplenili oko 30 kilograma narkotika i veću količinu oružja.

Policija je zaplenila oko 25 kilograma marihuane, 254 grama heroina, 720  grama kokaina, 4,1 kilogram amfetamina, 580 tablete ekstazija, 578 komada raznih tableta i oko 70 kilograma kofein-hidrida koji se koristi za uvećavanje mase opojnih droga. 

Među uhapšenima nalazae se i dve osobe sa prebivalištem u Subotici. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga u dve odvojene akcije uhapšeni su D.Z. (1963) i S. R. (1992).

Policija je kod D.Z. pronašla i oduzela manju količinu marihuane i  kokaina, vozilo nemačke registracije, kao i ličnu kartu i vozačku dozvolu na drugo ime izdate u Sloveniji. Pretresom S.R. pronađeno je 51,5 grama marihuane.

Po nalogu nadležnog tužilaštva, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i uz krivičnu prijavu biće priveden tužiocu.

KRIVIČNA PRIJAVA ZBOG PODVOĐENJA

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv 43-godišnje žene, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo posredovanje u vršenju prostitucije.

Sumnja se da je ona u proteklih godinu dana angažovala četiri ženske osobe koje su se u stanu, koji je ona iznajmila bavile prostitucijom i seksualne usluge naplaćivale od 2.000 do 2.500 dinara, od čega su polovinu davale osumnjičenoj.

Kako se sumnja, u jednim lokalnim novinama, osumnjičena je dala oglas o pružanju usluga erotske masaže, u kome je navela svoj kontak broj telefona, nakon čega je klijente koji su je kontaktirali upućivala u iznajmljeni stan.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 5 dana
Komentara: 19
Pregleda: 12897
Povezane teme

hapšenje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.